top of page

Weldra starten de werken voor fietssnelweg F204 langs E411OVERIJSE - De regio heeft al een hoop wegenwerken achter de kiezen en het is nog niet gedaan. Binnenkort beginnen die voor de aanleg van fietssnelweg F 204 . Een en ander kadert in de overkoepelende bouwwerf 'Met Werken aan de Ring' met het oog op meer en betere fietsinfrastructuur.

'We bouwen veilige fietspaden en comfortabele fietsbruggen en -tunnels. Zo fiets je snel en vlot langs en over de Ring', klinkt het. 'Op deze manier bieden we weggebruikers een waardig alternatief voor de auto en verminderen we stap voor stap het aantal auto’s op de Ring. De aanleg van de fietssnelweg F204 kadert in deze ambitie'.Veilig

'Hoewel Overijse binnen fietsafstand van Brussel ligt, zijn er maar weinigen die de tocht wagen. Het bestaande fietspad tussen Jezus-Eik en metrostation Herrmann-Debroux is weinig uitnodigend, kent grote hoogteverschillen, is heel smal en ligt vlak naast het snelwegverkeer zonder afscherming'.

Een van de grootste projecten wordt de F204 parallel met de E411 van Brussel tot de Waalse grens. Die nieuwe fietsverbinding langs de E411 moet zorgen voor een veilig fietspad en veilige route. Zo zullen op enkele kruispunten fietsers voorrang hebben op het gemotoriseerd verkeer. De fietssnelweg zal afgeschermd worden van het verkeer. Er zal vlot kunnen gefietst worden dankzij een minimum aan hoogteverschillen en bovendien zal de F204 aansluiten op het omliggende fietsnetwerk. De aanleg verloopt in drie fasen.

Fase 1: Jezus-Eik – Joseph Kumpsstraat (gepland begin 2023). Het deel van de F204 tussen Jezus-Eik en Maleizen loopt via de zuidzijde van de E411. Aan deze zijde heeft de fietssnelweg de kleinste impact op de natuur en zijn de hoogteverschillen minimaal. Bovendien realiseren we een aantal onderdoorgangen en overbruggingen bij wegen die het traject kruisen, zodat het fietsen vlot en veilig verloopt.

Fase 2: Joseph Kumpsstraat – Rameistraat (in studie). De fietssnelweg loopt verder van de Joseph Kumpstraat langs de zuidzijde van de E411, van het complex Maleizen tot aan de grens met het Waals Gewest.

Fase 3: ADEPS – Jezus-Eik (in studie). Vanaf ADEPS voorzien we een fietspad langs de zuidzijde van de E411 richting Jezus-Eik. Ter hoogte van het ecoviaduct Drij Borren maken we een aansluiting met het bestaande fietspad richting Brussel.

Het kruisen van het verkeersknooppunt Leonard gebeurt in afwachting van de volledige herinrichting via de bestaande fietstunnel ten zuiden. Bij het knooppunt Jezus-Eik blijft de fietssnelweg naast de afrit.

210 weergaven0 opmerkingen
bottom of page