top of page

Voortaan rijdt De Kerselaar met een gloednieuwe minibus doorheen de Druivenstreek en daarbuiten

OVERIJSE - Sinds kort staat een splinternieuwe minibus voor de deur van De Kerselaar te blinken. En dat dank zij Kiwanis Overijse Druivenland die de nodige resterende 20.000 euro ophoestte bij de som die al in de spaarpot zat van de voorziening.

Gekozen werd voor een electrisch voertuig om fossiele brandstof te ontzien. Directeur Hans Van Hassel: 'Met zo'n wagen malen we vele kilometers maar dan telkens in korte ritten; iemand ophalen, een boodschap doen, naar een activiteit. Dat zorgt er voor dat zo'n voertuig een lang leven is beschoren maar intussen was er toch nood aan extra mobiliteit. Zelf zo'n dure uitgave doen, is dezer dagen best moeilijk. We hebben al te kampen met de inflatie bij onze al even broodnodige uitbreiding op het terrein. We zijn dan ook erg blij dat Kiwanis Overijse Druivenland ons financieel wou steunen opdat we deze Peugeot e-Traveler konden aanschaffen'. De bijhorende laadpaal kwam er daarenboven dank zij de CERA-vennoten van de Druivenstreek. Zij maakten 3000 euro over.


Toenadering

Dagcentrum vzw De Berken gaat op zijn beurt mee op in dit verhaal want ook zij zullen van de bus gebruik maken. Voorafgaand aan de overdracht van de minibus hadden de leden van beide Raden van Beheer nog een informatief overleg over de nauwere samenwerking tussen De Kerselaar en De Berken. Die was er deels al, maar de toenadering blijft stevig groeien wat in deze tijden gunstig voor beide partijen kan uitgroeien. Kiwanis Overijse Druivenland liet op zijn beurt weten dat met de steun voor de bus het grootste bedrag ooit in de clubgeschiedenis werd uitgereikt.


FOTO'S Michel Van Mullem
96 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page