top of page

Vooral culinaire hoogstandjes op nationale feestdagTERVUREN - Wie aan nationale feestdag denkt, denkt aan militaire voertuigen, wapperende driekleur of geruststellende toespraken. Niets van dat alles (op de vlag na) op het Tervuurse evenementenplein naast De Zevenster. Daar werden deze keer vooral je smaakpapillen verwend en overheerste er het enorm, gezellig en gemoedelijk eetterras op een foodtruckfestival.

En er was niet enkel dat nationale tintje met bijvoorbeeld Luikse wafels met witte chocolade en discodips, smarties of marshmallows. Van buiten onze grenzen kon je kiezen voor broodje jalapeño met ajuin, pittabroodje met groentjes, kibbeling en andere vissnacks al dan niet met look of tartaar, hot dogs in meerdere versies zoals spicy, crunchy, bacon of pulled pork. Voorts parma, sensation beef, niet alledaagse pannenkoeken en vegan mini-loempia's. Je leest het: genoeg aanbod voor ieders smaak. En tegen 17/18 uur stroomden de lekkerbekken toe en zat het bankjesterras meteen flink vol. Het was er allemaal lekker en bovendien betaalbaar.


Prijzig

Enkel het aanbod dranken was aan de prijzige kant. We betaalden een flinke drie euro voor een mini-colaflesje. Een dag later werd datzelfde flesje bijna vier euro in het Openluchttheater Rivierenhof toen we er de weergaloze Gabriël Rios zagen. Je dorst lessen wordt met de dag duurder. Verder geen mis woord over dat foodtruckgebeuren in Tervuren want het terrein lag er keurig bij, de organisatie liep vlot terwijl wij het konden vinden met de muziekkeuze van de dienstdoende dj. En net als bij 't Hof Tervuren hoorden we her en der woorden van heimwee naar het marktplein van de gemeente. Of hoe zelfs een locatie al dan niet gesmaakt wordt.

★★★☆☆


FOTO'S © Michel Van Mullem34 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page