top of page

'Voor boer en tuinder' uit 1973 over druiventeelt van onder het stof gehaaldOVERIJSE - Het informatieve TV-programma 'Voor boer en tuinder' is terug. Voor even dan toch. Ten tijde van de zwart-witte BRT zaliger werd het elke zondag uitgezonden voor een kijkerspubliek van landbouwers en tuinders en al wie daar verder bij was betrokken of wie interesse had in de boerenstiel. Een aflevering uit 1973 had het over de druiventeelt en die kan je binnenkort nog eens zien in bezoekerscentrum Dru!f.

Het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) en bezoekerscentrum DRU!F organiseren immers een kijksessie op dinsdag 7 februari van 13 -16.30 uur van de betreffende aflevering. Met een groep van maximaal 10 deelnemers kijkt men dan samen naar het nostalische programma en enkele thematische montages.

'In de aflevering komen verschillende serrebedrijven aan bod, en wordt ook het oogsten, verpakken, het transport, ... uitgelegd. Door samen te overlopen wat er getoond wordt, willen we meer te weten komen over het programma en de geschiedenis van de druiventeelt in onze regio', klinkt het.

Als je erbij wil zijn stuur je een mailtje naar lore.vanhumbeeck@cagnet.be of bel via (0)16 37 98 09. Lore is projectmedewerker bij het Centrum voor Agrarische Geschiedenis. De toegang is gratis en de activiteit heeft plaats in het bezoekerscentrum aan de S-bocht.


88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page