top of page

Voedselhulp-Druivenstreek kreeg onderdak in nieuw gebouw De KerselaarOVERIJSE - Onlangs werden niet alleen de nieuwe gebouwen van De Kerselaar feestelijk geopend. Tijdens de rondleidingen kon je ook kennis maken met de nieuwe vaste stek van Voedselhulp. Een opgetogen voorzitter Jan Vanfraechem gidste de genodigden doorheen de nieuwe locatie.

Vanfraechem nam van de gelegenheid gebruik om het hele procédé uit de doeken te doen. Het doel van Voedselhulp – Druivenstreek VZW is aan arme en noodlijdende personen, woonachtig in Overijse, Hoeilaart, Huldenberg of Tervuren, personen die op gelijk welke manier in financiële problemen gekomen zijn of zitten en zich niet kunnen voorzien in de basisbehoeften van het leven, basisvoorzieningen te verschaffen.

'Deze hulpverlening werd opgericht in opvolging van een aantal vrijwilligers, die in Overijse sinds 1995 eenmaal per maand droge voeding gingen afhalen bij de Voedselbank Brussel-Brabant VZW en dit verdeelden aan 70 tal personen. Op 11 november 2011 verschenen de statuten in het Belgisch Staatsblad en van dan af was de VZW Voedselhulp Overijse, heden Voedselhulp – Druivenstreek VZW, een feit', klonk het.
Vrijwilligers

En zoals wellicht bekend maar nu toch nog eens benadrukt: Voedselhulp – Druivenstreek VZW wordt volledig bemand door vrijwilligers, die allen gratis werken. 'Voeding krijgen we hoofdzakelijk van de Voedselbank Brussel-Brabant VZW, van FEAD (Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen) en rechtstreeks van sommige producenten. Om wat we krijgen te vervolledigen en aan de behoefte te voldoen, kopen we regelmatig voedsel aan. Ook verzorgingsproducten kopen we aan, maar krijgen we soms ook van de bevolking. Voor kleding, klein huisgerief en andere zullen de afnemers doorverwezen worden naar Vites zodra de huidige stock verdeeld is', aldus Vanfraechem.

Mensen die hulp krijgen van Voedselhulp – Druivenstreek VZW (ze noemen ze “de afnemers”) worden aan Voedselhulp doorverwezen door de OCMW’s van Overijse, Hoeilaart, Tervuren en Huldenberg .

En wie zorgt er zoal voor dat de rekken op regelmatig basis worden gevuld? Dat zijn FEAD(Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen), de Voedselbank Brabant – Brussel VZW die 11X per jaar droge voeding en diepvriesproducten evenals groenten en fruit schenkt, Dank zij de steun van de Service-clubs, van verenigingen en particulieren kan de Voedselbank ook regelmatig voeding aankopen. Financiële steun is altijd welkom! Giften van 40 Euro per jaar en meer zijn fiscaal aftrekbaar!

UIt de regio ontvangt Voedselhulp gratis leveringen van onder andere bakkerij Vogelaers Vossem, bakkerij D'Yse Huldenberg, Colruyt Overijse, Okay Hoeilaart, Okay Vossem, Aldi Overijse, Aldi Vossem, Orangina Schweppes, Duitse school Wezembeek, Nice, ....


tel. 0477 41 40 69


De nieuwe vestiging bevindt zich in de nieuwe gebouwen van De Kerselaar. Ingang achter IJsedal & brandweerkazerne.


Foto's © Michel Van Mullem


178 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page