top of page

Vocaal Ensemble Cantuva bestaat meer dan 25 jaar en concerteert in Sint-MartinuskerkDRUIVENSTREEK/OVERIJSE - Het Vocaal Ensemble Cantuva uit de Druivenstreek, o.l.v. Marc Verboomen bestaat meer dan 25 jaar en nodigt alle belangstellenden op zaterdag 7 oktober om 20u en zondag 8 oktober om 15 u in de Sint Martinuskerk van Overijse uit op haar zilveren jubileumconcert dat wegens covid moest worden uitgesteld.

Op het programma staan werken voor solisten, koor en orkest van Joseph Haydn (1732-1809) en Felix Mendelssohn- Bartholdy (1809-1847).

Het is een jubileumconcert, niet alleen van het vocaal ensemble maar ook van haar pianist-begeleider, Katrien Vercauter. Zij begeleidt de wekelijkse repetities exact 20 jaar. Voor deze gelegenheid vertolkt zij het charmante Pianoconcerto N° 11 van J. Haydn! Hoe kan je een pianist beter waarderen dan door haar een podium te geven en door haar muziek met het publiek te delen. Cantuva heeft het voorrecht met zo’n talent gedurende jaren te mogen samenwerken!

De vocale soliste is de jonge sopraan Marthe Gilis. Zij studeerde zang o.m. aan het Lemmensinstituut en het Conservatorium van Antwerpen. Zij weet het publiek te ontroeren met haar mooie stem en subtiele vertolking.


Kamerorkest

Op het programma: Joseph Haydn Missa brevis Sancti Johannes de Deo ook ‘Kleine Orgelmesse’ genoemd, Joseph Haydn Pianoconcerto N° 11 in D en Felix Mendelssohn-Bartholdy Psalm opus 42 ‘Wie der Hirsch schreit nach frischem Wasser.’

Uitvoerders zijn Vocaal Ensemble Cantuva o.l.v. Marc Verboomen, Kamerorkest Chapelle de Lorraine, concertmeester Bert Van Laethem en als solisten: Karien Vercauter, piano en orgel en Marthe Gillis, sopraan.

Het vertrouwde Kamerorkest Chapelle de Lorraine, met Bert van Laethem, concertmeester, zal solisten en koor begeleiden. Zowel het klassieke repertoire van Haydn als het vroeg-romantische werk van Mendelssohn wordt gekenmerkt door pure schoonheid en passie. De wisselwerking tussen koor, orkest en het solistisch werk voor piano, orgel en sopraansolo maakt het concert toegankelijk voor een breed en vertrouwd concertpubliek.

Voor meer info over de uitgevoerde werken verwijzen we graag naar de nieuwsbrief op www.cantuva.be


Na het concert wordt een glas aangeboden in de trouwzaal van het ‘oude Gemeentehuis’ van Overijse. (Justus Lipsiusplein 9)


Toegang: 20€ (-12jaar gratis) Info en plaatsbespreking 02/ 687 90 93 - www.cantuva.be, info@cantuva.be, Uit in Vlaanderen


Verkooppunten: Standaardboekhandel, Overijse, ‘t Boekenwinkeltje, Huldenberg en Optiek Dutrannoit, Hoeilaart


ARCHIEFFOTO'S © MICHEL VAN MULLEM

129 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page