top of page

Vlaams-Brabant haalt zilveren boslabelVLAAMS-BRABANT - De provincie Vlaams-Brabant heeft het zilveren boslabel behaald. Dit label ontvangt ze omdat er op haar grondgebied de voorbije legislatuur 6,02 ha nieuw bos werd aangeplant. Gedeputeerde Bart Nevens nam hiervoor het zilveren boslabel in ontvangst (foto boven).

​'Dankzij de recente aanplant van bomen in het gebied Langaard in Nieuwrode hebben we, in samenwerking met de Bosgroep Vlaams-Brabant, de voorwaarden voor het zilveren boslabel, 5 ha nieuw bos op eigen grond, gehaald”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. 'Momenteel zitten we aan 6,02 ha nieuw bos'. Al klinkt dat niet zo spectaculair of vergissen we ons? Nevens: 'Natuurlijk is er in de provincie Vlaams-Brabant veel meer aangeplant dan de 6ha. De bosaanplant is enkel het bos dat de provincie op eigen terrein heeft aangeplant en niet als boscompensatie of herbebossing werd aanzien en dus zuiver bosuitbreiding is. Andere instanties ,terreinbeheerders, bedrijven hebben natuurlijk ook hun steentje bijgedragen. U moet trouwens weten dat er vorige legislatuur door de provincie 0h werd aangeplant met een groene depute op dit beleidsdomein en dat ik heel wat bos moest compenseren uit het verleden'.


Bosalliantie

Vlaanderen heeft overigens een bosuitbreidingsplan dat de ambitie heeft om tegen 2024 4.000 ha nieuw bos aan te planten. Om deze doelstelling te halen, werd een Bosalliantie opgericht. Deze Bosalliantie bestaat uit Vlaamse instellingen, zoals Departement Omgeving, Agentschap natuur en Bos (ANB), Instituut Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en VLM, de Vlaamse provincies en gemeenten, en organisaties zoals Bos+, Natuurpunt, de Bosgroepen, Landelijk Vlaanderen en de regionale landschappen. De Bosalliantie stimuleert de aanplant met drie soorten boslabels: brons, zilver en goud.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page