top of page

'Vijf jaar Serreconcerten' te gast bij Druiven Van CampHOEILAART - Tijdens het weekend van 6 en 7 augustus wordt vijf jaar Serreconcerten gevierd. Als locatie werd gekozen voor Druiven Van Camp op Bakenbos.

De tweedaagse start op vrijdag om 19u15 met ‘100 jaar Marc Sleen' en de integrale luisterbeurt ‘De Olifant In Woord En Beeld’. Een kwartier later treedt Ananta Roosens met ‘ceci n’est pas un violon’ aan. Roosens studeerde klassieke- en tangoviool aan het conservatorium van Rotterdam. Tijdens haar studies richtte ze de groep La Sieste du Dromadaire op. Een groep die qua stijl het midden houdt tussen tango, klassieke muziek en jazz. Ze komt naar Hoeilaart met haar solo-project ‘ceci n’est pas un violon’, waarbij ze helemaal uit haar comfort-zone breekt en op zoek gaat naar het onverwachte en het onverhoopte!

Om 21 uur is het de beurt aan Stan Maris (accordeon). Maris startte met zijn accordeonstudies op amper 10-jarige leeftijd, nadien trok hij naar de conservatoria van Gent en Antwerpen om in de leer te gaan bij oa. Tuur Florizoone en Fredrik Leroux. Met bijdragen in bands als Kreis en Suura bewijst Stan de accordeon heer en meester te zijn. 'Een atypisch instrument binnen de jazz, vraagt om een atypische locatie zoals onze druivenserres! De ideale gelegenheid om deze virtuoos eens solo aan het werk te horen!', klinkt het.


Unieke klankenpalet

Zondag 7 augustus 10u00 kan je drummer/percussioniste Karen Willems aan het werk zien en horen. Dat is altijd een heel avontuur. Ze was actief bij Zita Swoon en Novastar en werkte al meermaals samen met gevestigde waarden als Mauro Pawlowski, Fred Frith of Eric Thielemans. Sedert 2020 verkent Karen, met het project TERRE SOL, de mogelijkheden van haar stem en allerhande instrumenten en objecten! 'De dag starten tussen de druivenranken, vergezeld van Karens unieke klankenpalet, zorgt gegarandeerd voor een uitzonderlijke belevenis!', luidt het. Om 11u30 is het tijd voor Jürgen Augusteyns (gitaar). Augusteyns is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om zijn eigen muziek te herdefiniëren. Hij laat zich hiervoor inspireren door klasbakken als Loren Connors en William Basinski. Zoals het een improvisator betaamt laat Jürgen zich leiden door de toevalligheden van het moment. Een ideale match dus met onze druivenserres, waar regengekletter, een hoge vochtigheidsgraad of warme temperaturen voor steeds wisselende omstandigheden zorgen!

Tot slot is er om 15u00 Eric Thielemans (drums en percussie) Artist in Residence-project Jazz met Pit. Thielemans keert hiermee terug naar de streek waar het voor hem allemaal begon namelijk de Druivenstreek! Hij behoort al jaren tot de boeiendste figuren uit de Belgische jazz -en improvisatiewereld en is een muzikant die respect afdwingt tot in de verste uithoeken van onze planeet. Hij staat er dan ook voor gekend om zich te laten inspireren door de locatie, zo is ieder solo-optreden weer verrassend anders!

Voor, tussen en na de concerten: Dj Pablo (radio-programma Wunderkammer) Doorlopend: Straffe Streekbar met heel wat lekkers uit eigen streek!
Tickets: ticketshop.ticketmatic.com/den_blank/felixsohie


31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page