top of page

Verwarring omtrent vuilnisophaling bezorgen centrumstraten vieze aanblikTERVUREN - Misschien is het inmiddels allemaal verdwenen al vond voormalig burgemeester Bruno Eulaerts (Open Tervuren) dat het centrum van Tervuren best wel eens een poetsbeurt kon gebruiken dezer dagen.

'Vroeger hadden we zaterdag en zondag voormiddag een 'straatkeerder' die de straten in het centrum proper maakte. Sommigen deden al eens meewarig over die man, maar deze toestanden hebben we toen nooit meegemaakt. Wie doet wat, gemeente of Interrand?', zuchtte de burgervader. 'Zou je een criticaster zijn als je erop wijst dat het zootje in kwestie al twee volledige dagen op deze wijze erbij ligt in het commercieel centrum van onze mooie gemeente Tervuren, aan de Brusselsesteenweg. De betrokken zakken werden woensdag 20 juli buiten gezet voor ophaling op donderdag, maar donderdag was het uiteraard nationale feestdag. Reeds zes jaar terug - in 2016 - toen ikzelf nog politiek actief was, hebben we een actie gevoerd opdat de gemeente als vennoot bij Interrand zou aandringen op een alternatieve ophaling als de normale ophaling wegvalt omwille van een feestdag. Spijtig genoeg viel dit voorstel zowel bij het gemeentebestuur als bij Interrand in dovemansoren.


Jupiler

'Minimum minimorum' zou in de huidige situatie in het centrum geweest zijn dat gemeentediensten of Interrand deze vuiligheid uiterlijk vandaag zou opgeruimd hebben, quod non. Het zal toch geen kwestie van beschikbaar personeel of materiaal zijn, mag ik hopen. Zoniet vragen aan de betrokken buurtbewoners dat ze hun zak terug binnen nemen want anders staan die blauwe zakken hier binnen twee weken nog altijd. Ter info, één van de eigenaars van de blauwe zakken is een liefhebber van Jupiler bier'.

Sommigen maakten gewag van hongerige vossen die in de Tervuurse straten regelmatig zouden rondhuppelen als de zon onder gaat. Alle ophaalkalenders ten spijt, soms gaat het wel eens mis met de communicatie.72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page