top of page

Vanaf eind maart is fietshelling Welriekendedreef klaarOVERIJSE - Vanaf eind maart kan je gebruikmaken van de nieuwe fietshelling richting de tunnel onder de Ring. Om sluipverkeer tegen te gaan, werd evenwel beslist dat de doorgang naar de Ring vanuit de Welriekendedreef op de Sint-Jansbergdreef afgesloten blijft na de werken.

In de Welriekendedreef wordt al een jaar gewerkt aan een fietshelling die tweewielers vlot toegang geeft tot de fiets- en wandeltunnel onder de Ring. Vroeger kon je de tunnel enkel via trappen bereiken, met de fiets aan de hand. Via de fietshelling zal je de vernieuwde en verbrede tunnel kunnen gebruiken zonder af te stappen. Als alles goed gaat, is dat vanaf eind maart 2023 mogelijk. 'Onze beslissing als gemeente om de doorgang naar de Ring vanuit de Welriekendedreef op de Sint-Jansbergdreef af te sluiten is gebaseerd op tellingen, gedaan vóór en tijdens de werken in de ruimere omgeving', luidt het.


Vertragingen

Uit deze tellingen blijkt dat het gemotoriseerde verkeer tijdens de afsluiting door de werken op de gewenste wegen rijdt, namelijk op de J.B. Charlierlaan/Groenendaalsesteenweg in Hoeilaart naar de ring in Groenendaal en op de Vuurgatstraat/Jezus-Eiksesteenweg tussen Jezus-Eik en Hoeilaart. Hierdoor wordt het ongewenste verkeer tussen de Vuurgatstraat en de Welriekendedreef geweerd, en ook het sluipverkeer vanuit Vlierbeekberg en Esdoornenlaan wordt zo ontraden. Je bereikt de oprit na de werken nog wel via de Brusselsesteenweg in Hoeilaart. Het einde van de werken stond oorspronkelijk gepland voor eind 2022, maar door enkele vertragingen is die einddatum opgeschoven.

93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page