top of page

Van druivententoonstelling tot The Masked Karaoke DuisburgDUISBURG - Feestcomité Duisburg heeft het programma klaar voor het komende 'Feest in het dorp'. Centraal staat de Druiven-, Bloemen- en Fototentoonstelling en die vindt voor de tweede maal plaats in de Sint-Katharinakerk van Duisburg. Lokaal geteelde druiven en bloemen zijn te bewonderen in een artistiek decor van kunstige foto's door Fotoklub Kreatief. Het foto-thema is 'Onze Druivenstreek' en de onmiskenbare rol die de serristen van Duisburg daar in speelden en nog steeds spelen.

Sport, kunst, historiek, cultuur, folklore en vooral typisch Duisburgs vertier worden hoog in het vaandel gedragen. Elk feestjaar kijken dan ook duizenden streek- en andere genoten uit naar het feestgebeuren in het dorp. Voor jong en oud is de ‘grote vakantie’ zelfs pas geslaagd als de ‘feesten in Duisburg’ op hun agenda staan.

'Met de opgetelde opbrengsten van elk feestjaar organiseert het Feestcomité een historische stoet die om de 10 jaar plaatsvindt', klinkt het. 'Volgende editie is er in 2026! Dat is niet het enige waar feestend Duisburg zijn centen aan uitgeeft en spaart. Elkjaar draagt het Feestcomité de opgespaarde overschotten af. Die gaan dan naardiverse goede doelen zoals de Voedselbank, Ganspoel, SOS kinderdorpen en ooknaar de Duisburgse verenigingen'.


Wandelingen

Wandelaars komen ook aan hun trekken op Duisburgse feesten. Dit maal onder het thema : 'Onze Druivenstreek' op 6 (om 14 uur) en 7 augustus (om 10 uur). 'Volgens de landbouwtelling van 1961 stonden er op Duisburgs grondgebied ongeveer 3500 druivenserres. De druiventeelt onder glas bracht ooit welvaart in onze streek', luidt het. '60 jaar later gaan wij op zoek naar wat er nog rest van deze bedrijvigheid. Daarnaast ontdekken wij langs een 8 km lange wandeling, wat er vandaag nog zo typisch is aan onze omgeving. Leer alles over de druiven en de druiventeelt. Samenkomst en vertrek op de speelplaats van de gewezen gemeenteschool, Rootstraat 11 in Duisburg. De wandeling eindigt aan Pachthof Stroykens, een paar honderd meter van de startplaats. Het is een samenwerking tussen het feestcomité van Duisburg en PasarTervuren. Deelname is gratis maar omdat de wandeling gegidst wordt, vraagt men om vooraf in te schrijven. Dat kan via Pasar.tervuren@outlook.com met vermelding van deelname op zaterdag of op zondag. Er is ook een druivenfietstocht 'Onze druivenstreek' Duisburg, op 6 en 7 augustus. Na vertrek aan Pachthof Stroykens gaan we in een rustig tempo op verkenning bij onze goede ‘buren’ van Overijse, Huldenberg, .... Breng 5€ mee voor een hapje en een tapje. Inschrijven via online via https://tinyurl.com/druivenfietstochtDuisburg of mail naar feestcomiteduisburg@gmail.comKegeltornooi

Op 7 augustus is er het Kegeltornooi Flor Decoster. Ploegen van 4 deelnemers, nemen het tijdens ons jaarlijks Duisburgs kegeltornooi op tegen elkaar. Inschrijven de dag zelf aan de kegelbaan.

Op vrijdag 12 augustus gaan Guy Swinnen en zijn band optreden op het dorpsplein vanaf 21u30 . Om 23u zijn dj Benuts en dj Booth aan de beurt.

Diezelfde vrijdag 12 augustus is er de opening van de 46ste Druivententoonstelling (waar het in Duisburg allemaal mee begon, zovele jaren geleden). Die wordt ondergebracht in de Sint-Katharinakerk van Duisburg, dé uitgelezen statige plek voor lokaal geteelde druiven en bloemen. Die zijn daar te bewonderen in een artistiek decor met kunstige foto's door Fotoklub Kreatief.

Het foto-thema is 'Onze Druivenstreek' en de onmiskenbare rol die de serristen van Duisburg daar in speelden en nog steeds spelen.


Markt

Op zaterdag 13 augustus is er de Belevings- en Proevertjesmarkt, deze keer onder het motto: 'Proeven van de korte keten – lang en (h)eerlijk genieten!'. Je kan er 15u tot 20u terecht. Daarnaast zijn er nog standjes van Oxfam, SOID vzw voor Cambodja, Juliet Atieno. Kinderen kunnen er doorlopend boetseren met bijenwas, knutselen bij de Chiro, een glittertattoo laten plaatsen bij Anja, springen op het springkasteel ...Er worden cupcakes gemaakt en er is pottenbakken. Ook dit jaar (tussen 15u en 18u) valt er kunst te zien op Mini Montmartre. Verder is er ook de Competitie Eierwerpen (15 uur). Vanaf 16 uur spelen 'Deejies' Lex en Pete plaatjes van de jaren zeventig witgrijs op hun Radio Grijs maar Wijs. Ze praten dat aan mekaar op het dorpsplein met leuke anekdotes uit die wijze tijd. Om 19 uur zingt Marigo Bay de avond in en wordt opgevolgd door Tracy Lane (21u). Rond den elven loodsen DJ Fabrizio en DJ Wim iedereen de nacht in. Vervelen hoort er die dag dus niet bij.

Zondag 14 augustus is het al heel vroeg aftrappen met de Rommelmarkt waarbij je je kan aansterken met een ontbijt op het Kerkplein (tent Feestcomité). Een aperitiefje tijdens het concert van de K.H. Sint-Katharina kan de honger aanscherpen voor een schotel heerlijke frisse vis op hetzelfde plein terwijl je kan genieten van diverse animatie. De kids kunnen de opgedane calorieën kwijt tijdens een Kidsloop "Rond de kerk"(13u). - Inschrijven kan aan de Mutototent.

Als ze nog energie over hebben, kunnen ze zich uitleven in het Jeuk Meespeeltheater op het plein (14u30) of vervolgens tijdens de Kinderdisco(15u30) of het optreden van D-Dance(16u30). Verder volgt een Après-Ski party + Oberbayernavond. Om 21 uur komen Yves Segers en Matthias Lens optreden.


Wielerwedstrijden

Na de wielerwedstrijden van vorig jaar en de passage van het WK hebben ze in Duisburg de smaak te pakken. De jeugd (vanaf 7j) start om 15 uur, die tot 13j om 15u30. Recreatief of als liefhebber (16u30) kan je zeker je wattage trappen en een Wielerwedstrijd voor de vrouwelijke Amateurs is afsluiter om 18 uur. Inschrijven kan via siemjaspers@hotmail.com. Maandag 15 augustus gaat van start met een eucharistieviering (Achterstraat), gevolgd door een aperitiefconcert op het dorpsplein door Bravoer. Daarna volgt een barbecue. Afgesloten wordt met The Masked Karaoke Duisburg, een optreden van Laura Lynn en een editie van Duisburg Zingt.


Contactgegevens: Feestcomité Duisburg

feestcomiteduisburg@gmail.com

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page