top of page

Uitpas Druivenstreek voordeelkaart voor verrassende vrije tijd buitenshuisDRUIVENSTREEK - De gemeenten Tervuren, Overijse, Hoeilaart, Bertem, Huldenberg en vzw De Rand werken sinds vorig jaar voluit samen rond vrije tijd. 'Het is de bedoeling om meer mensen in contact te brengen met het ruime vrijetijdsaanbod in de Druivenstreek. Daarom lanceren zij gezamenlijk de UiTPAS Druivenstreek', luidt het.

Uitpas Druivenstreek is een voordeelkaart voor verrassende vrije tijd buitenshuis. Bij elke deelname aan een Uitpas-activiteit kan je punten sparen die je nadien kan omruilen voor iets leuks. De kaart is voor 5 euro te koop je aan de balie van de diverse cultuur- en gemeenschapscentra in de regio. Het pasje is persoonlijk en blijft onbeperkt geldig, je kan er dus één aanschaffen voor elk gezinslid. Op je Uitpas staan meteen een aantal welkomstvoordelen, nog voor je 1 punt hebt gespaard. Spannend dus.


Uitpas-zuil

Je kan punten sparen door deel te nemen aan een of andere Uitpas-activiteit. Een overzicht van de Uitpas-activiteiten vind je terug op www.uitpasdruivenstreek.be. In eerste instantie krijgen enkel de gemeentelijke activiteiten een plaats in het Uitpas-aanbod. In de loop van volgend jaar kunnen ook de activiteiten van de verenigingen opgenomen worden in het aanbod. Hoe bekom je je 'cultuurpunten'? Ga voor, tijdens of na de activiteit naar een Uitpas-zuil en hou die tegen de zuil om je punt te sparen. Je kan maar 1 punt per activiteit sparen. Je vindt de Uitpas-zuilen op verschillende vrijetijdslocaties in de Druivenstreek en soms ook op evenementen. Wanneer je voldoende UiTpunten hebt gespaard, kan je ze omruilen voor een korting, een gratis drankje, gratis tickets, een gadget, … Vanaf 5 punten kan je al een voordeel krijgen maar je kan ook langer sparen om dan meer punten in te ruilen voor een groter voordeel. Een overzicht van alle welkomst- en omruilvoordelen in de Druivenstreek vind je op www.uitpasdruivenstreek.be.

Kansentarief

Inwoners met het statuut ‘verhoogde tegemoetkoming’, een collectieve schuldenregeling of een laag inkomen hebben recht op een Uitpas met kansentarief. Je betaalt dan 1 euro voor de Uitpas en krijgt 80 procent korting op de Uitpas-activiteiten in de Druivenstreek. Denk je dat je recht hebt op een Uitpas met kansentarief, neem dan zeker contact op met het Sociaal Huis in je gemeente. Nadat je je Uitpas hebt aangekocht, kan je deze registreren op www.uitpas.be. Daar krijg je immers een goed overzicht van je gespaarde punten en zie je welke voordelen je kan omruilen. Of download de Uitpas-app en spaar punten via je mobiele telefoon. Zo heb je je UiTPAS altijd op zak en kan je zelfs op locatie zien welke voordelen je daar kan verkrijgen.

Je kan punten sparen en ruilen in de hele Druivenstreek, maar ook in alle andere gemeenten in Vlaanderen en Brussel waar Uitpas al werd gelanceerd. Vergeet dus zeker je Uitpas niet mee te nemen als je buiten de Druivenstreek naar een evenement, museum, activiteit of bibliotheek gaat. Het kansentarief is enkel binnen de eigen Uitpas-regio geldig.

Meer info: 02 766 52 03


Foto's © Michel Van Mullem
28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page