top of page

'Uitdagingen op het vlak van zorg en gezondheid in Vlaanderen' door Dr. Dirk DewolfOVERIJSE - Nu hij binnenkort een punt zet achter zijn jarenlange carrière in de hoogste beleidsorganen van ons Vlaamse land, zet Overijsenaar Dirk Dewolf uiteen hoe het er achter de schermen van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid aan toe gaat.

Als Administrateur-Generaal van dit agentschap kent hij het reilen en zeilen ervan door en door, waardoor hij als geen ander een boeiend beeld van onze gezondheidszorg kan geven. 'Het zal niemand verbazen dat Vlaanderen op het vlak van zorg en gezondheid voor immense uitdagingen staat. Dr. Dewolf zal die voor ons onder de loep nemen', laat organisator Davidsfonds Overijse weten. 'Niet alleen zijn er de noden van onze snel verouderende bevolking, ook de grootste gezondheidsproblemen van onze actieve bevolking en de specifieke problemen waarmee onze jongeren kampen, verdienen ruime aandacht. Daarbij mag de impact van de klimatologische veranderingen op onze gezondheid(szorg) niet onderschat worden. Denk maar aan de toenemende epidemieën die de wereld teisteren'.


Politiek steekspel

Als administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid stond dr. Dewolf voortdurend in de branding tijdens de coronacrisis. Ongetwijfeld gunt hij de toehoorders een unieke inkijk in het politieke steekspel dat bij de bestrijding van de Covid-pandemie gevoerd is. De complexe politieke structuur waarin onze gezondheidszorg vervat zit, is een gekend stokpaardje van hem. Ook daar zal hij graag een boekje over opendoen. 'Wie graag een kijkje neemt achter de schermen van politiek en beleid, en wil weten waarom de aanpak van de coronapandemie niet altijd van een leien dakje liep, is meer dan welkom op deze lezing. Met een bevlogen verteller als Dirk Dewolf belooft het een boeiende avond te worden', klinkt het.


Dr. Dirk Dewolf over uitdagingen op het vlak van zorg en gezondheid in Vlaanderen op dinsdag 7 februari 2023 om 20 uur in de polyvalente zaal van Den Blank.

Prijs: vrije bijdrage voor een lokaal goed doel (ter plaatse)

Inschrijvingen bij Lieve Vandaele: lievexxvandaele@gmail.com

tel.: 02 687 85 02 of gsm: 0475 58 19 34

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page