top of page

Twee keer opbreekwerk op dezelfde locatie aan Waversesteenweg?HOEILAART – De gemeente vernieuwt het wegdek in de Waversesteenweg tussen de Henri Caronstraat en de Palokerstraat en dit van 4 augustus tot eind augustus 2022. De huidige asfaltlagen en klinkers worden weggehaald en vervangen door een nieuwe asfaltlaag. In oktober volgt dan de aanleg van een kiss-and-ride ter hoogte van GO Het Groene Dal aan diezelfde steenweg. Twee keer opbreekwerk op dezelfde locatie binnen enkele luttele maanden... Is dat niet teveel van het goede?, vroegen we Kris Lahaye, hoofd technische dienst.

'Uiteraard is het niet de bedoeling om het werk dat we in augustus laten uitvoeren opnieuw op te breken. De twee werken zijn uiteraard op elkaar afgestemd en gecoordinëerd kwa werkzaamheden', aldus Lahaye. 'Bij de werkzaamheden in augustus wordt er een nieuw wegdek gelegd in de Waversesteenweg en wordt er niet gewerkt aan de voetpaden. De werken van de heraanleg rondom de school Het Groene Dal heeft een kleine interferentie met deze werken ter hoogte van de Waversesteenweg waar een nieuw kiss and ride keerpunt aangelegd word. Dit laatste gebeurt echter naast dit vernieuwde wegdek zodat het niet nodig is om dit op te breken. Het valt niet uit te sluiten dat er mogelijks een kleine aanpassing dient te gebeuren maar zoals het er nu uitziet zal dit niet nodig zijn. Je zal begrijpen dat het belangrijk is dat we de werken aan de Waverstesteenweg in een vakantieperiode uitvoeren gezien de verkeersimpact die deze werken veroorzaken'.

De Waversesteenweg wordt overigens afgesloten voor het doorgaand verkeer voor de geplande asfaltwerken in augustus. Het autoverkeer en de bussen van De Lijn worden omgeleid via de Joseph Kumpsstraat. De voetpaden blijven toegankelijk voor voetgangers. Fietsers kunnen via de fietsstraten J.B. Denayerstraat, Sint Annastraat en Willem Matstraat het centrum bereiken.

152 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page