top of page

Tudor site in Ottenburg eerste keer onder handen genomenHULDENBERG/OTTENBURG - Vorige week werden borstel en blik bovengehaald op de Tudor site in Ottenburg en dat in kader van het masterplan en als eerste stap om de verloederde industriële plek nieuw leven in te blazen als open belevingsruimte.

'Samen met verschillende partners slaan we de handen in elkaar om deze site vol potentieel, pal op de taalgrens, te herontwikkelen!', was te lezen op de facebookpagina van Open VLD Huldenberg. 'Het saneren van de gronden en de afbraak van enkele gebouwen zal gevolgd worden door de creatie van ruimte voor lokale bedrijven, recreatie, erfgoed en toerisme: de site wordt zo een toegangspoort tot het nationale park Brabantse Wouden!' Bij het begin van dit jaar sloegen de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Vlaams-Brabant, de provincies Vlaams- en Waals-Brabant en de gemeenten Huldenberg en Grez-Doiceau de handen in elkaar om de voormalige en verloederde ‘Tudor’-bedrijvenzone te herontwikkelen. Ze ondertekenden daartoe een samenwerkingsovereenkomst voor de opmaak van een masterplan voor deze site.


Herontwikkeling

Sinds de batterijfabriek Tudor haar activiteiten stopzette, is de bedrijvenzone bij het station van Florival ​ in verval. 'Maar deze site, met een oppervlakte van zo'n 13 ha, heeft veel potentie', luidt het. De initiatiefnemers geven zelf toe dat de geïsoleerde ligging van de site in de waardevolle Dijlevallei, de ligging op zowel Vlaams als Waals grondgebied, de aanwezige bodemvervuiling en de nog aanwezige (il)legale activiteiten zijn factoren die van de gewenste herontwikkeling geen evident verhaal zullen maken. En dat het menens wordt, kon je merken aan deze eerste grote opkuis van deze verloederde bedrijvenzone.


Foto's © Open Vld Huldenberg111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page