top of page

Trefmoment over van kinderopvang naar kleuterschoolOVERIJSE/JEZUS-EIK - Kinderbegeleiders, ouders, leerkrachten, onthaalouders en iedereen die mee opvoeding ondersteunt kan dinsdag 25 oktober vanaf 19u30 terecht in GC De Bosuil in Jezus-Eik voor een info-avond omtrent de overgang van kinderopvang naar kleuterschool.

'Wat betekent het voor een 2,5 jarige kleuter om naar school te gaan?', luidt de belangrijkste vraag. 'De stap naar de kleuterschool is een ingrijpende gebeurtenis voor elk kind. Hoe kunnen we de samenwerking tussen kinderopvang, ouders en kleuterscholen stimuleren om deze ‘transitie’ zo aangenaam mogelijk te maken voor de kleuter'.


Overgang

Eerst is er de lezing 'Zorg en educatie van het jonge kind 'door Katrien Van Laere. Van Laere is wetenschappelijk medewerker bij VBJK, centrum voor Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen. Tijdens haar lezing zal zij ons wijzen op het belang om de overgang van kinderopvang naar kleuterschool goed te begeleiden.

Daarna zijn er praattafels met de verschillende actoren: Els Menu (zorgcoördinator Sint Clemmensschool Hoeilaart), Erik Damen (Intersectoraal medewerker Zoniën bij Opgroeien, Melanie De Roeck (Verantwoordelijke Kinderdagverblijf ’t Druifje – OCMW Hoeilaart). Lana Wils ontwierp een methodiek die toelaat dat de begeleiders,samen met het lokale Huis vanhet Kind en de ouders, zorgen voor een warme transitie naar de kleuterklas.


Inschrijven: e-loket, Overijse


49 weergaven0 opmerkingen

Bình luận


bottom of page