top of page

Toneelgroep Reintje Jeugd speelt 'Slangenkop' waarin Medusa haar verhaal mag doen over pesten, macht, liefde en vriendschapHOEILAART - Maar liefst 16 tieners spelen een toneelstuk met centraal thema: pesten. Een heel actueel thema, vooral nu met de huidige technologieën. Social media- en cyberpesten maken volledig deel uit van de hedendaagse wereld. De dag van onze premiére start ook de “19 de Vlaamse Week tegen Pesten 2024”. Pesten is niet ok! Reintje Jeugd toont waarom.

Een speelplaats, nu. Op een bankje zit een meisje. Medusa. Lelijk, dik en een kapsel als een kernramp. Naast haar Euryale, haar blinde zus. Medusa is haar ogen. Hoe ontroerend. Rond de meisjes cirkelen wolven. Perseus en zijn pesters. 'We zijn samen op jacht! Slangenkop is onze prooi.' Even verder bouwt Atlas een toren naar de hemel. Een stille held. Er hangt een spanningsveld boven de speelplaats. Er staat iets te gebeuren…


Microkosmos

In het oude Griekenland was Medusa een monster. In Slangenkop krijgt zij de kans om haar verhaal te vertellen. Een nieuw verhaal, over pesten, over macht, over liefde en vriendschap. En over de speelplaats. Een microkosmos voor het echte leven. Waar levens gespeeld en verspeeld worden. Zal dit verhaal ook nu volstaan om iedereen die het hoort te doen verstenen?


Auteur: Tom Bruynooghe – Bewerking en Regie: Sabrina Spinnoy


Op vrijdag 2/2/24 en zaterdag 3/2/24 om 20 uur, GC Felix Sohie, Gemeenteplein, Hoeilaart.

VVK:10 euro – KASSA 12 euro.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page