top of page

Tijdens Voorleesweek staat luisteren centraal. Want wie goed luistert, leest meerOVERIJSE - De bib van Overijse heeft drie activiteiten in petto tijdens de komende Voorleesweek.

Op zaterdag 19 november vanaf 10 uur is er 'Getekend: Benjamin!' Benjamin Leroy vertelt aan de hand van passende beelden hoe hij de verhalen mee bedacht en tekende, zoals ‘Suzie Ruzie’ en ‘Plasman’ (winnende boeken van de Leesjury). Op een bord laat hij zien hoe hij de personages tekent. En natuurlijk neemt hij uitgebreid de tijd voor de vragen van het publiek! Voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Op woensdag 23 november van 14u30 tot 15u30 is het Voorleesfeest. Een gekke vertelster komt verhalen vertellen en maakt er een groot feest van. Een voorlees-FEEST boordevol verhalen en interactieve (muzische) opdrachten met drama, beweging en muziek. Voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

En zondag 27 november van 10 tot 13 uur haalt de Voorleesweek het Reuze knisperboek tevoorschijn. Laat je allerkleinsten op ontdekking gaan in een reuze knisperboek vol gevoel en geluid. Voor kinderen van 0 tot 6 jaar.


Oor

Nog dit: voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet de bibliotheek samen met Iedereen Leest jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Dit jaar is het thema 'Lezen met je oren'. Voorlezen, dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Het is avonturen beleven met je ogen dicht, en het is met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent, en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn.

Wil je graag met jouw kinderen naar één van deze activiteiten komen?Schrijf je dan gratis in via dit formulier:

https://www.overijse.be/inschrijven-voorleesweek-2022

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page