top of page

Tienerschool Vonk! waar de directeur 'coördinator' heet en die je met de voornaam mag aanspreken
HOEILAART - De middelbare school VONK! werd vrijdag officieel geopend. Dat verliep met enkele gebalde speeches, een rondleiding, muziekoptreden en receptie. Het werd zowaar een historisch moment want Hoeilaart heeft voor het eerst een tienerschool, zij het voorlopig enkel de twee eerste leerjaren.

Eigenlijk opende de school op 1 september 2022 haar deuren. De aftrap werd immers gegeven in het gemeenschapscentrum Felix Sohie. Sedert begin januari hebben de leerlingen eindelijk hun intrek genomen in het voormalige POM-gebouw aan de J.B. Charlierlaan. 'Na vier maanden vertoeven in het gerenoveerde schoolgebouw hebben de leerlingen en hun coaches hun draai gevonden. Ze hebben het gebouw volledig naar hun hand kunnen zetten. Dringend tijd om GO! tienerschool VONK! dan ook feestelijk te openen', zei cördinator Stef Bogaerts uitbundig. Dat gebeurde in het bijzijn van Ben Weyts (N-VA) - minister van onderwijs, Koen Pelleriaux - afgevaardigd bestuurder van het GO!, Algemeen directeur van GO! scholengroep SCOOP, Kurt Meeus - Tim Vandenput (Open VLD) - burgemeester van Hoeilaart en Joy Sergeys (Open VLD) - schepen van onderwijs in Hoeilaart.


Minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA)


Coördinator van GO! tienerschool VONK!, Stef Bogaerts


Huiselijk

'Vanuit Vlaanderen investeren we fors in onderwijskwaliteit', zei minister Ben Weyts. 'Dit gaat automatisch gepaard met investeringen in onderwijsinfrastructuur, zoals ook in dit nieuwe schoolgebouw. Vroeger was deze locatie gekend als ‘den usine’, of de ‘POM-site’. Deze locatie heeft een verleden. Maar vanaf vandaag is dit de ‘VONK-site’, van waaruit de toekomst wordt gevormd met dank aan het sterke lerarenkorps op deze school'.

De aanwezigen werden getrakteerd op een informele avond met een hapje en een drankje. Er waren ook rondleidingen waarin men ondergedompeld werd in de visie en de werking van VONK!. 'VONK! is een open school die het brandende verlangen van leerlingen om bij te leren ondersteunt en inspireert en leerlingen, onder begeleiding, de ruimte voor eigen interpretatie en creatie geeft. Onze coaches bieden individueel onderwijs aan op maat van de leerling in een huiselijke sfeer', aldus Stef Bogaerts.


Burgemeester, Tim Vandenput (Open VLD)


Afgevaardigd bestuurder van het GO!, Koen Pelleriaux


Algemeen directeur van GO! scholengroep SCOOP, Kurt Meeus


Sportkooi

Interpretatie en creatie, individueel onderwijs op maat, huiselijke sfeer, je raadt het al VONK! wil geen doorsnee school zijn. Geen directeur maar een coördinator en die mag je best met de voornaam aanspreken. Ook de indeling en algeheel inyterieur is er alles behalve alledaags. Ruime zithoeken naast kleinere ruimten en buiten zelfs een 'sportkooi' waarin naar hartelust balsporten aan bod komen. Geen starre speelplaats' maar een riante achtertuin met functionele pauzehoekjes.

VONK! bleek van meetaf aan een schot in de roos want raakte compleet volzet. Uitbreiding lijkt noodzakelijk te worden en niet in het minst met studiegelegenheid voor alle graden. 'Wij werken verder aan de site opdat ze eerlang een volledige middelbare school mag worden, met behoud van plaats voor onze jeugdverenigingen!', zei burgemeester Vandenput nog. De bewoners van de Joengele kunnen dus op beide oren slapen evenals de tieners op de wachtlijst.


Foto's © Michel Van MullemHet VONK!-team


230 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page