top of page

Tervurenaars dragen Sinterklaas warm hart toeTERVUREN - Het lijkt er op dat de goed heilig man flink wat fans heeft in Tervuren. De afgelopen jaren landde hij met zijn helikopter middenin het Park van Tervuren maar deze keer kwam hij 'zomaar' naar het marktplein gewandeld.

Hij werd er toch weer opgewacht door honderden kinderen en hun ouders die voordien alle mogelijke sinterklaasliedjes hadden gezongen samen met de Knetter Kidsband. Zangers en musici van deze groep klonken overigens als de beste dus was het lange wachten op de Sint niet onoverkomelijk. Er waren bovendien ook een hoop attracties. Een hindernissenparcours met touwen of een vreemd kasteel waar je mocht inkruipen, schminkstands, kleurtent, en nogal wat aan te leren jongleerkunstjes. Tutgebruikers konden hun geliefkoosd zuigspeelgoedje aan de wilgen hangen en zat je met een zoete goesting dan brachten schitterende suikerspinnen soelaas.


Fratsen

En natuurlijk was er een berg snoep en mandarijntjes. Heel fraai waren de roetpieten die eerst met de kinderen dolle fratsen uitspookten en daarna Sinterklaas een handje hielpen met het bestijgen van het podium en nog wat andere hoognodige opdrachten. Zelfs het College van Burgemeester en Schepenen was present met linten en al. En dat doen ze enkel voor heel belangrijke en voorname gasten. Het Tervuurse Sinterklaasfeest telkens een voltreffer in zijn soort. In nogal wat andere gemeenten had men intussen al voor de kerstverlichting gekozen.


Foto's © Michel Van Mullem

69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page