top of page

Tervuren beleeft topdag met Sint-Hubertusviering onder verrassende lentezonTERVUREN - Afgelopen zondag beleefde Tervuren nog maar eens een editie van de traditionele Sint-Hubertusviering. Het feest begon in de Sint-Janskerk en eindigde aan de pui van de Sint-Hubertuskapel. De belangstelling was erg groot en het aantal te zegenen dieren viel nauwelijks te tellen. Het uitzonderlijke stralende weer zat hier beslist voor iets tussen.

Zo'n Hubertusviering blijft indrukwekkend. Niet in het minst door de sfeervolle inbreng van de Koninklijke Antwerpse Jachthoornkring. De heren van dit bijzonder muzikaal genootschap luisterden de hele viering op vanin de kerk tot ver na het zegenen van de diverse dieren en hun baasjes. Het Tervuurse Sint-Ceciliakoor was ook present om op hun beurt de H.Mis vocaal op te luisteren.

Iets buiten het centrum verzamelden intussen een aanzienlijk aantal ruiters, hondenbezitters en een hoop (huis)dierenliefhebbers tout court. Zo kon je er naast vooral veel honden ook ratten, hamsters of poezen in de stoet zien.


Kermis

De optocht trok richting Sint-Jan waar ze werden opgewacht door het genootschap van Sint-Hubertus en de jachthorens uit de scheldestad. Iedereen verzamelde tot slot aan de kapel in het park en dat zorgde gauw voor een massa belangstellenden. Naderhand kon menig horecazaak het kliënteel nauwelijks slikken en mochten nogal wat gezinnen zich verblijden met de vele kermisattracties op het marktplein. Tervuren beleefde een topdag en heeft ook daarin stilaan maar zeker een rijke traditie opgebouwd.100 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page