top of page

Terug Mutotoloop ten voordele van straatkinderen en jongeren in LubumbashiTERVUREN/DUISBURG - Op vrijdag 5 augustus kan wie dat wil deelnemen aan de 13e Mutotoloop. De start van de trialrun wordt reeds om 19u30 gegeven aan Pachthof Stroykens waarna die van de 5 en 10 kilometer volgen.

'Mutoto is een groep vrienden uit de wijde omgeving van Tervuren. Mensen met verschillende achtergronden en interesses maar met eenzelfde passionele inzet voor Mutoto en de straatkinderen uit Lubumbashi in D.R. Congo', luidt het. 'De verscheidenheid zorgt ervoor dat we mekaar aanvullen en van elke activiteit een prachtstuk maken. We hebben veel plezier in wat we doen en halen veel voldoening uit de nuttige manier waarop onze winst besteed wordt in Lubumbashi'.


Opvang

'Mutoto betekent evenzeer een laagdrempelige, open en veilige opvang bieden waar de straatkinderen en jongeren de mogelijkheid krijgen om op hun eigen tempo hun leven weer in eigen handen te nemen. Veel aandacht gaat ook naar het opnieuw opbouwen van de relatie met hun familie'.

De loopnummers starten telkens op de parking van Pachthof Stroykens, Merenstraat 19 3080 Duisburg. Looptijden: 19u30: start trailrun (16 km), 19u45: start 5 km, 20u: start 10 km. Het basistarief bedraagt 7 euro.


Kids

Er is bovendien ook weer een Mutoto KidsLoop op 13 augustus. Inschrijven kan vanaf 12u aan de tent op de Kerkplaats van Duisburg voor 3 euro. De loop start om 13u. De organisatoren beloven een leuke aanpassing in het parcours dit jaar! Afstanden van de kidsloop: Instap en 1e kleuterklas: 100 meter, 2e en 3e kleuterklas: 200 meter, 1e graad: 500 meter, 2e graad: 800 meter. 'Vergeet nadien niet je prijs op te halen! Elke deelnemer krijgt een prijs!', klinkt het tot slot.


14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page