top of page

Terreinen beachvolleybal volledig opgewaardeerdHULDENBERG - De drie terreinen voor beachvolleybal achter sporthal De Kronkel in Huldenberg zijn volledig opgewaardeerd door het lokaal bestuur. De terreinen bestrijken nu samen meer dan 800 vierkante meter, zijn volledig omheind en uitgerust met verstelbare netten van absolute topkwaliteit. De technische dienst van de gemeente stond in voor de volledige realisatie.


Beachvolleyliefhebbers weten ze al lang te vinden: de zandterreinen in Huldenberg worden al jarenlang druk bespeeld door sportievelingen uit heel de Druivenstreek. Zo ook door de lokale volleybalclub Smash Neerijse die sinds dit jaar in samenwerking met Beach Brabant en Volley Vlaanderen beachtrainingen aanbiedt aan de jeugd vanaf U13.


Upgrade

'Het veelvuldige gebruik van de terreinen sterkte de sportdienst en het schepencollege om de terreinen een fikse upgrade te geven', klinkt het. 'Dienst WEB (Werken in Eigen Beheer, de technische dienst van de gemeente) ging aan de slag met de nieuwe omheining, volleybalpalen en netten. Het terrein werd vergroot zodat er meer ruimte is tussen de speelvelden. Het meet nu 36 op 23 meter. De nieuwe volleybalpalen zijn de grootste innovatie: je kan er de netten perfect mee aanspannen en ze ook makkelijk verstellen in de hoogte. Zo kunnen zowel mannen, vrouwen als junioren in een handomdraai wedstrijden spelen op de officiële nethoogtes'.

Er komt nog een nieuwe ballenvanger en het zand wordt nog verder aangevuld, maar clubs en particulieren kunnen zich nu al volop uitleven met de nieuwe topinfrastructuur. De beachvolleyterreinen mogen door iedereen vrij gebruikt worden, maar wie reserveert, krijgt voorrang. Een terrein reserveren kan via de webwinkel.


Foto: schepen van Sport Philippe Vervoort Open VLD) op de nieuwe beachvolleyterreinen van Huldenberg.

33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page