top of page

Tentoon in Sohie: Emotie en gemoed voorop bij illustrator Gwen VanderstraetenHOEILAART - Vanavond opent in Gemeenschapscentrum Felix Sohie aan het Gemeenteplein een heel bijzondere expositie met werk van Gwen Vanderstraeten (°1984 Leuven). Vanderstraeten verrast door haar erg veelzijdig kunnen en beheersing van het métier.

Zij studeerde in 2006 af met een Master in animatiefilm aan de Sint-Lukas hogeschool te Brussel, en focust in haar werk op portret. 'Ze streeft hierbij niet naar een hyper realistische weergave van een persoon, maar tracht de emotie of gemoedstoestand te vatten', luidt het. 'Op die manier kan er een – emotionele – reactie of connectie opgewekt worden bij de toeschouwer. Ze werkt zowel met houtskool, olie, pastel als inkt en haar werk kenmerkt zich door veel kleur, de ene keer met veel detail, de andere met slechts enkele rake lijnen. Onder de naam MELLON maakt ze ook veel illustratiewerk in opdracht, dit omvat zowel kranten- en tijdschriften illustraties als illustraties voor de culturele en commerciële sector, (kinder)boeken, festivals,… Ook als je niet zo'n kunstenfreak bent, het oeuvre van Gwen Vanderstraeten kan je onbetwist de ogen openen en de start betekenen voor nog meer tentoonstellingbezoek. Een ware aanrader.


Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei 2022,

VERNISSAGE op vrijdag 22 april van 19u00 tot 22u00, FINISSAGE op zondag 1 mei van 14u00 tot 17u00, Zaal Molenberg (boven de bib) in Theaterzaal GC FOHIE , organisatie: 5 voor 12.


Haar website: www.mellon.be


22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page