top of page

Supermarkt Lidl doet zijn intrede aan de Brusselsesteenweg

Bijgewerkt op: 19 nov. 2023OVERIJSE - Tot 9 december kan wie dat nodig acht bezwaar indienen tegen de komst van een Lidl-filiaal aan de Brusselsesteenweg. Er is daartoe een omgevingsvergunning aangevraagd.

De nieuwe Lidl zou worden opgetrokken op de hoek van de steenweg en de Schransdreef. Om dat mogelijk te maken zal er flink moeten gesloopt worden want zo'n winkel moet ook de nodige parkeerruimte voorzien alsook ruimte voor de bevoorrading. De aanvraag draagt als adres Brusselsesteenweg 412, 416, Schransdreef 6 en 16. Vier panden/woningen gaan dus tegen de vlakte. Opvallend is dat de nieuwe Lidl zich vlakbij filialen van Aldi en Colruyt zal gaan nestelen en niet ergens verderop richting Overijse. Een en ander heeft natuurlijk te maken met de nog beschikbare mogelijkheden want die Brusselsesteenweg slibt dicht. Over het betrokken openbaar onderzoek kan je terecht bij de gemeente. Het is niet denkbeeldig dat omwonenden de komst van nog een grote winkel/publiekstrekker niet zien zitten omdat het er nu al zo druk is en bezwaren gaan indienen. De dossierstukken kunnen alvast ingekeken worden bij de Omgevingsdienst van de gemeente, op het adres Begijnhof 17, 3090 Overijse.


Omgevingsloket

Bij het inkijken van het dossier is het niet toegelaten dat er foto’s genomen worden van de plannen en andere documenten. Indien je het dossier ter plaatse wenst in te kijken, gelieve een afspraak te maken via omgeving@overijse.be of bel tussen 8u en 12u naar 02/687.60.40 Bezwaren of opmerkingen over de aanvraag kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en schepenen vóór 09/12/2023. Dit kan via het omgevingsloket of per brief gericht aan de omgevingsdienst. Vermeld duidelijk op het bezwaarschrift: Bezwaar/2023_380_ROM. Lidl Belgium, waar ook Luxemburg onder valt, is sinds 1993 actief. In april 1995 werden de eerste acht filialen geopend in België. In 2013 had Lidl Belgium bijna 300 winkels in België en Luxemburg. Lidl, opgericht in Duitsland in 1930, was oorspronkelijk een fruitgroothandel, maar werd na verloop van tijd een levensmiddelengroothandel.


Foto's © Michel Van Mullem


2.150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page