top of page

Subsidiereglementen verenigingen op Babbel Bar onder de loep


HOEILAART – De gemeente wil de verschillende subsidiereglementen waarmee ze de cultuur-, sport- en jeugdverenigingen ondersteunt, beter op elkaar afstemmen en de aanvraagprocedures vereenvoudigen. Hiervoor start ze een participatietraject op.

De gemeente Hoeilaart zet de laatste jaren in op het stroomlijnen en het beter afstemmen op elkaar van de verschillende reglementen. Zo werd het reglement voor het gebruik van infrastructuur herwerkt en maakt ze, samen met de adviesraden, werk van een nieuw en verbeterd erkenningsreglement.

Nu zijn ook de subsidiereglementen aan de beurt. De reglementen voor Jeugd, Sport en Cultuur zijn alle aan een opfrissing toe. In plaats van met elk reglement apart aan de slag te gaan, neemt Hoeilaart de uitdaging aan om samen met de verenigingen een geheel nieuw voorstel uit de grond te stampen. Bedoeling is om Sport, Cultuur en Jeugd beter op elkaar af te stemmen en een gezamenlijke structuur na te streven. Op die manier wordt de afstand tussen de beleidsdomeinen verkleind en een beter geheel bekomen.


Pijnpunten

Als (bestuurs)lid van een vereniging of sportclub is jouw mening van cruciaal belang in dit verhaal!

Daarom organiseert de dienst Vrije Tijd op 28 maart 2022 de eerste editie van de Babbel Bar, een praatcafé voor de vrijetijdsverenigingen. Je bent welkom om 20 uur in de gezellige setting van Jeugdhuis De Serre om het samen te hebben over de subsidiereglementen. Een drankje en hapje zullen daarbij niet ontbreken. Het is de bedoeling om niet alleen de pijnpunten bloot te leggen, maar vooral ook om samen te praten over hoe het beter kan en op die manier de basis te leggen voor een sterk en gedragen nieuw reglement.

Hoeilaart laat zich bij dit traject vakkundig begeleiden door Baristaz, een organisatie met veel ervaring in het begeleiden en schrijven van reglementen, voor én met verenigingen.

Voorafgaand aan de Babbel Bar wordt er ook een korte bevraging gelanceerd. Om zoveel mogelijk feedback te verzamelen, roept de gemeente de leden van verenigingen en clubs op om deze bevraging in te vullen en te delen met zoveel mogelijk andere leden en de leidingploeg.6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page