top of page

Streetart-project Tour Elentrik in Tervuurs centrum

TERVUREN - Twaalf elektriciteitskasten in het centrum van Tervuren kregen een laagje streetart opgespoten. Een groep Tervuurse artiesten ging daarvoor aan de slag samen met Treepack. We focussen even op het werk van Veronique Baelen, Bo Maes, Margo zonder t en Andrej Babenko.

Streetart op elektriciteitskasten is echt gemeengoed geworden. In tal van gemeenten sieren ze straten en pleinen en de kwaliteit van de diverse realisaties is vaak hoogstaand, oogt bijzonder decoratief en spreekt tot de verbeelding. In Tervuren vormen dieren en planten van het Zoniënwoud en het rijke historische verleden van de gemeente de rode draad. ‘Je kan het geheel bewonderen in een 3 km lang wandelparcours dat vertrekt en eindigt aan De Warandepoort (Markt 7b - Tervuren)’, klinkt het. ‘Deze route maakt deel uit van Tour Elentrik - nationale stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke nutsvoorzieningskasten worden opgewaardeerd door lokale creatieve talenten en professionele artiesten uit het Treepack-netwerk’. Uit het aanbod van twaalf pikten we lukraak vier kasten uit toen we onlangs in hartje Tervuren moesten zijn.


Veronique Baeten

Animals @ the museum

Deze figuratieve creatie is een compositie van grafische dieren en beelden in en rond het Africamuseum die weergegeven zijn naar eigen waarneming.


Bo maes

Albrecht en Isabella

"Hi! Ik ben Bo Maes, ook wel gekend als Poppymosa. Mijn werk voor Tervuren is een speelse knipoog naar Albrecht en Isabella, de landvoogden van de Zuidelijke Nederlanden die destijds graag in het oude Kasteel van Tervuren verbleven. Ze zijn kleurrijk afgestemd op onze lokale fauna; een typische Tervuurse herder en een elegante, nieuwsgierige vos. Het echtpaar wordt vergezeld door de wakende Sint-Hubertus, patroonheilige van de jacht, met zijn grandioze gewei. Op de achtergrond pronken de hoefijzervormige Panquin-site en de Sint-Hubertuskapel: de laatste overblijfselen van het Kasteel van Tervuren dat onder keizer Jozef II volledig gesloopt werd.”


Margo zonder t

Vos in het Bos

Margo liet zich inspireren door de kindertekeningen die de Tervuurse kinderen instuurden. Ze werd gecharmeerd door een schattig vosje. Je vind het misschien gek dat ze voor een paarse vos koos, maar ze gebruikt al eens graag de ‘verkeerde’ kleur. In haar tekenwereld bepaald ze wat normaal is en wat niet. En een schattig, paars vosje, waarom niet?


Andrej Babenko

"Jeugdherinneringen - Tervuren is tof "

‘Dit kastje gaat over mijn werk als kunstenaar nu’, zegt Andrej. ‘En het zou tof zijn moest je iets er uit kunnen citeren, het hoeft niet allemaal hoor anders moet ik de titel gaan uitschrijven bvb Tervuren is groen, maar dat vindt ik wat saai, het staat al op het beeld zelf en in de titel. Ik zou graag wat dieper willen gaan en twee uiterste proberen te verenigen’. Waar je wat kan vinden in het centrum van Tervuren en daarbuiten, vind je terug op handige info op de Tervuurse gemeentelijke webstek.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page