top of page

‘Stapje in de wereld’ bezorgt kwetsbare gezinnen kampeervakantie in Camping DruivenlandOVERIJSE - Vzw Stapje in de Wereld organiseert dezer dagen een kamp voor kwetsbare gezinnen met kinderen. Want ook zij kijken, net als wij, uit naar enkele dagen echte zomervakantie. Plaats van gebeuren is Camping Druivenland aan de Nijvelsebaan in Overijse. Ze zullen er alvast kunnen genieten van het schitterende landschap aldaar.

‘Stapje in de wereld’ vzw ondersteunt kwetsbare gezinnen met kinderen zodat ze ook van een verdiende vakantie of uitstap kunnen genieten aan een verminderde kostprijs. In Overijse organiseert Stapje begin juli een deugddoend fietsvakantiekamp. Kiwanis Artemis is een van de vrijwilligersorganisaties die de werking van Stapje financieel steunt. Niet iedereen kan zich zomaar een gezinsvakantie of familie-uitstap veroorloven. Voor kwetsbare gezinnen is dat een financieel onhaalbare kaart. Omdat ook zij vakantie verdienen nam de vzw ‘Stapje in de wereld’ het heft in handen.

Stapje droomt van een kampeerexperiment voor kwetsbare gezinnen. “Kamperen is voor deze jongeren een nieuwe ervaring. We hopen dat ze zo de kampeermicrobe te pakken krijgen want kamperen is een vrij goedkope vorm van vakantie. We willen alle drempels wegwerken voor zo’n vakantie”, zegt Anna Missinne, de drijvende kracht achter ‘Stapje in de wereld’. “We willen graag het nodige kampeermateriaal kunnen aanbieden zodat ouders enkel de kampplaats en het vervoer van het materiaal moeten betalen. Stapje zoekt hulp voor dat transport.”


Fiets

'Tijdens deze kampeervakantie rijdt elke jongere met de eigen fiets, die in orde is gebracht', luidt het. 'Hebben ze geen fiets, dan krijgen ze er een, met fietsslot, -helm en -tas. Zo kunnen ze in de vakantie méér fietsen en in september zelfs met de fiets naar school. De medewerkers en vrijwilligers van ‘Stapje in de wereld’ vzw organiseren regelmatig daguitstappen en weekverbljiven voor moeders en kinderen en voor kinderen en jongeren die niet over de nodige middelen beschikken. Zo kunnen kwetsbare gezinnen en jongeren genieten van rust en ontspanning, spel en plezier. Via aangepaste workshops werken vrijwilligers ook aan hun zelfvertrouwen en de ontplooiing van hun talenten. Op donderdagnamiddag kunnen zij terecht in de RAP op STAP kantoren: het Hoekhuys in Leuven en het LDC in Herent. De vzw werkt volgens de criteria van 'Iedereen Verdient Vakantie'. De deelname is inkomensgerelateerd.

Om dit allemaal te kunnen realiseren is de vzw steeds op zoek naar extra middelen. Voor een deel van haar inkomsten kan de vzw rekenen op de solidariteit van andere vrijwilligersorganisaties zoals Kiwanis Leuven Artemis. “Deze ondersteuning is meer dan welkom nu ook de overheid haar bijdrage aan dergelijke initiatieven met 15% afbouwt”, benadrukt Anna Missinne.


Uitstappen

Ouafae is moeder van vijf en nam vroeger meermaals deel aan de uitstappen van Stapje in de wereld. 'Die hadden we echt nodig om onze batterijen weer op te laden,' zegt ze. Ouafae werkte zich intussen op tot vakantieverantwoordelijke bij Stapje in de wereld. Wie graag deelneemt aan of vrijwilliger is tijdens een vakantie of uitstappen wil helpen organiseren, kan zich aanmelden via het nummer 0484 064669 van Stapje in de wereld.

Wie een bijdrage wil storten kan dat doen op BE80 7765 9023 3377 van VZW Caritas Hulpbetoon, Liefdadigheidsstraat 39, 1120 Brussel met de mededeling 'voorkeurproject n° 6022 'Stapje in de wereld’. Vanaf 40 € krijgt men een fiscaal attest.


70 weergaven0 opmerkingen
bottom of page