top of page

Sint-Rochusommeganck op z'n BelgischHULDENBERG - 'Typisch Belgisch' luidt het thema van de negentiende Sint-Rochusommeganck op zondag 14 augustus om 14:30 in Huldenberg.


Wat maakt ons land fascinerend? Wat komt uit België? Welke zijn onze tradities? Chocolade, friet met mosselen, stoofvlees of mayonaise, vele Belgische bieren, witloof, strips, saxofoon, wandtapijten, de duivensport, onze mooie kunststeden… keuze zat!

'De Rochusommeganck is een driejaarlijkse stoet door de straten van het centrum van Huldenberg met praalwagens die de lokale verenigingen bouwen', klinkt het. 'Die wagens worden afgewisseld met tussengroepen uit gans Vlaanderen, vooral dans- en muziekgroepen.


Kasteelpark

De stoet start in de Stroobantsstraat ter hoogte van het Neesveld en zakt langs de Koxberg en Elzasstraat af naar het dorpscentrum. Dan gaat het via de A. Goossensstraat richting Sint-Rochuskapel om via de Limburg-Stirumlaan en de R. Borremansstraat opnieuw af te dalen naar het Gemeenteplein. De stoet eindigt in het prachtige kasteelpark van Huldenberg dat die dag vrij toegankelijk is'.


Barbecue

Vanaf 11:30 kan je in het kasteelpark al genieten van een heerlijke barbecue – vooraf inschrijven! Er zijn ook springkastelen voor de kinderen. Gewoontegetrouw verbroederen de toeschouwers en deelnemers in het park om tot laat in de avond verder te vieren op de zomerbar. Meer info over het praktische verloop, de samenstelling en de geschiedenis van de Sint-Rochusommeganck vind je op de website en Facebookpagina van de Rochusghesellen, de organiserende vzw van dit unieke stukje folklore.

15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page