top of page

Schoolkinderen planten 2700 klimaatbestendige bomen en struikenTERVUREN - Deze week hebben zo’n 280-tal leerlingen nieuwe bomen geplant op het groene gebied dat grenst aan het Zoniënwoud en de Hertenbergstraat. In totaal komen er zo’n 2700 klimaatbestendige boomsoorten met een prachtig loofbos als resultaat.

Heel wat leerlingen staken de handen uit de mouwen om de boompjes aan te planten op de zone tussen de Vlierboomstraat, Lindeboomstraat, Hertenbergstraat en het Zoniënwoud. Met zichtbare acties zoals deze voelen de kinderen zich alvast nauwer betrokken bij de natuur en leren ze meer over het belang van bossen. Dankzij deze bebossing kan het Zoniënwoud uitbreiden en wordt tegelijk de groene verbinding met het park versterkt. De nieuwe bomen zorgen ervoor dat het Voergebied meer water kan vasthouden, wat goed is tegen droogte en wateroverlast.


Buurtbewoners

Er is bewust gekozen voor klimaatbestendige boomsoorten zoals winterlinde, zomerlinde en wintereik, in totaal een 2700-tal bomen en struiken. Op die manier komt de natuur een stukje dichterbij de buurt en wordt de natuur zelf ook een handje geholpen. Voor dit project slaat de gemeente de handen in elkaar met de vzw Trees for Kids en tal van basisscholen in Tervuren. De buurtbewoners zijn uitgenodigd om op zondag 18 december het tweede deel van de bomen en struiken te planten. De aankoop van de percelen en de bosaanplant werd mogelijk gemaakt dankzij subsidies van Vlaanderen, de provincie en een aanzienlijke bijdrage van de gemeente.

44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page