top of page

Runnin' City app (Jooks) gidst je doorheen OverijseOVERIJSE - Voortaan kan je het centrum van Overijse en zijn gehuchten al lopend of wandelend ontdekken met onderweg enige uitleg bij toeristische bezienswaardigheden. En dat alles dankzij de gratis applicatie Runnin' City, beschikbaar in de Apple Store en de Google Play Store.

Na het downloaden van de app kan je kiezen uit 4 parcours doorheen Overijse. Zo is er 'Route met pit in Terlanen' (6,5 km). Terlanen is het kleinste gehucht van Overijse en ligt aan de benedenloop van de rivier de Lane. Wegen doorklieven het heuvelend landschap en hier en daar strekt zich een bos uit. Al lopend Terlanen verkennen? De route door Terlanen telt 6,5 km en brengt je langs holle wegen, turfputten, de Watermolen en pluktuin Hof van Eten. Onderweg leer je waarom er geen F1-cicuit is, wat letterzetters zijn en waarvoor die antennes in de verte dienen. Klaar? Smeer je kuiten in voor deze pittige toer! De route Overijse-centrum: druiven, bier en natuur' (5,2 km) gidst je doorheen het centrum met bezienswaardigheden als serredomein Solheide, het Stationsplein en enkele brouwerijen. Onderweg maak je kennis met enkele historische parels als het huis van Justus Lipsius, het kasteel van IJse en de Sint-Martinuskerk. Je loopt ook langs de groene recreatiezone Zuidflank, het vernieuwde atletiekpark en Hagaardbos.


Veldweggetjes

Vanuit Overijse centrum loopt het 'Tombeek en Terlanenveld'-parcours (9,6 km) langs kleine pittoresque veldweggetjes en rustige straten naar gehucht Tombeek en de hoogvlakte van Terlanenveld. Hier kan je al lopend of wandelend genieten van de groene en diverse omgeving. Je hebt op vele plaatsen een prachtig uitzicht over de Druivenstreek. En tot slot is er 'Zoniënwoud, Jezus-Eik en Eizer' (14,9 km). Dit parcours verbindt gehucht Jezus-Eik via de aangename loop- en wandelpaden van het Zoniënwoud met gehucht Eizer. Vele kleine paadjes slingeren door bos en veld en brengen je bij onbekende plekjes in de Druivenstreek.

40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page