top of page

Rotary steunt Voedselhulp met cheque voor extra productenOVERIJSE/TERVUREN - Twee lokale Rotary Clubs steunen al meer dan 10 jaar de lokale Voedselhulp organisatie, en hebben eerder deze week opnieuw een cheque overhandigd, zodat er extra producten kunnen worden toegevoegd aan het aanbod.

De leden van Rotary Club Overijse Zoniën en Rotary Club Tervuren kregen een rondleiding in het nieuwe gebouw (na de verhuizing vanuit de Boels locatie), kregen uitleg over de huidige en toekomstige werking van Voedselhulp, en de cheque van 2100 euro werd overhandigd.

Voedselhulp is sinds 2011 de vrijwilligersorganisatie die voedsel en verzorgingsproducten verdeelt aan hun 'afnemers'. Gezinnen en alleenstaanden (in Overijse, Tervuren, Huldenberg en Hoeilaart) die niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien worden door het OCMW of het CAW van hun gemeente doorverwezen.


Pakket

Ze krijgen op regelmatige basis een pakket, dat wordt samengesteld uit leveringen van de Voedselbank Brussel-Brabant en giften/overschotten van lokale bedrijven en winkels. Zelf koopt Voedselhulp extra producten om hun gamma aan te vullen, bvb. hygiëne en verzorgingsproducten.

Rotary is een wereldwijde organisatie met vele lokale clubs, die zich inzetten voor sociale doelen. Ook in onze rijke druivenstreek met 67.000 inwoners is armoede een feit. In 2022 hielp Voedselhulp-Druivenstreek 426 mensen in nood. Met 30+ vrijwilligers verdeelden ze 33.1 ton droge en diepvriesvoeding, verzorgingsproducten, speelgoed en schoolgerief. Zeker 1 ton voeding werd aangekocht met de donor-gelden.

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page