top of page

Robin, Stéphanie en Yann starten volgende zomer café-bakkerij-atelier in voormalige pizzeria

Bijgewerkt op: 7 dec. 2023
HOEILAART - Momenteel sleutelt de coöperatieve vennootschap Papaver, gedragen door Stéphanie Schramme, Yann Verstraeten en Robin Claessens, aan een bijzonder horecaproject dat tegen augustus 2024 aan het begin van de Overijsesteenweg -daar waar eerder pizzeria Giardino L'Olivo (foto boven) huisde- wordt ondergebracht.

Het gaat om de niet alledaagse combinatie van een café, een bakkerij en een creatief atelier. 'Papaver is een plek in het hartje van Hoeilaart die aan gezelligheid en gastronomie een nieuwe betekenis wil geven', klinkt het. Het opzet bestaat er uit terug te keren naar een basisbehoefte en wat Papaver als 'eenvoudige genoegens' omschrijft. Het wordt ook en buurtcafé dat van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open zal zijn, waar seizoensgebonden gerechten met lokale ingrediënten worden opgediend en waar je dranken van Belgische afkomst kunt genieten. De geplande bakkerij zal naar zuurdesembrood en boterzachte croissants ruiken. Een belendend atelier zal open staan voor creativiteit en opleiding. Concreet hebben de initiatiefnemers het over een gastronomiische keuken, een kwaliteitsvolle bakkerij, een keramiekatelier tot zelfs een muziekpodium.


Diversiteit

'De papaver ofte de klaproos is een bio-indicatorplant en een sterke verdediger/getuige van de biodiversiteit!', luidt het. 'Deze bloem wordt al lang geassocieerd met vernieuwing en veerkracht en kan geen vervuiling verdragen. Het bloeit in landen die beschermd zijn tegen chemische vervuiling. Robuust en elegant, sluit de klaproos geen compromissen, ondanks de uitdaging van Papaver. En het kleurenpalet is niets anders dan een symbool van de diversiteit die het project met zich meebrengt. Papaver is eenduidig, een plek van coherente verandering en respect voor sociale, ecologische, economische en duurzame gevoeligheden'.


Vacatures

Het leidend trio bestaat uit een logopedist en deskundige op het gebied van geestelijk management en functionele stoornissen en bedrijfsleider, een adviseur voor Europees beleid met betrekking tot de strijd tegen klimaatverandering en tot slot een bankier, investeerder, adviseur en ondernemer. Niet meteen horecamensen als je het ons vraagt, maar meteen worden een hoop vacatures uitgeschreven voor café- en restaurantpersoneel ('Bakker, banketbakker, chef-kok.in, barista, barm.an.aid, studenten…. '). Je kan de ondernemers trouwens persoonlijk ontmoeten op 10 december (16:00) en 14 december (19:30) voor een vraag- en antwoordsessie die doorgaat bij Papaver aan de Overijsesteenweg 1 in Hoeilaart.Foto's © MIchel Van Mullem
471 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page