top of page

Reuzen van Tervuren zetten enorme rommelmarkt op potenTERVUREN - Afgelopen zondag trokken alle rommelmarktfanaten richting Tervuren. De centrumstraten werden er omgebouwd tot mega openluchtwinkel boordevol tweedehands koopwaar. Het fraaie weer zorgde voor een ongeziene toeloop. Een parkeerplaats voor je auto vinden was dan ook een hele opgave.

Het was ook het enorme aanbod dat heel wat kooplustigen aantrok. Zelfs het marktplein dat oorspronkelijk niet voorzien was, werd uiteindelijk toch ingenomen door vele kramen. Voorts waren de Paardenmarktstraat, de Hoornzelestraat, Kerkstraat en de Brusselsesteenweg deels volzet geraakt. Topper bij de koopwaar: het aanbod textiel. Voorts nogal wat speelgoed en voorts de welbekende curiosa. Er werden flink zaken gedaan en zij die ijsjes, dranken en eetwaar aan te bieden hadden, hoorde je niet klagen.


Parkeerruimte

Wel een weerkerend euvel is het gebrek aan voldoende parkeerruimte bij zo'n grote manifestaties. Dat geldt trouwens ook voor andere gemeenten in de regio. Als je het in je hoofd haalt om pas rond de middag aan te komen, kan je kilometers in de omtrek op zoek gaan naar een plek om je auto kwijt te geraken. Ook in Hoeilaart en Overijse is dat een nijpend probleem als er gefeest wordt.

Deze bijzondere rommelmarkt was een organisatie van de Reuzen van Tervuren.


(Foto's Michel Van Mullem)
40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page