top of page

'retrOttenburg': feesten in spiegeltent alsook retrokoersen met echte ‘moustache’HULDENBERG/OTTENBURG - Ottenburg, de mooiste deelgemeente van Huldenberg (sic), maakt zich op voor 10 dolle dagen. Onder de noemer 'retrOttenburg' katapulteren ze daar iedereen terug naar de 'tijd van toen'. 'Niet omdat vroeger alles beter was, maar wel omdat we met veel plezier herinneringen ophalen aan vroeger', aldus Pieter Geens van de organisatie.

Het zwaartepunt ligt op zondag 28 mei. Naast de retrokoers en kinderkoers, zijn er oldtimers, kan je smullen van varken aan ‘t spit, staat er een pensenkermis op het programma en kan je oren en ogen laten genieten van lokale vendeliers en fanfares. Een rockband die Golden Oldies speelt en een discobar van toen sluiten Pinksterzondag 28 mei af. En dat allemaal in en rond de spiegeltent die speciaal voor deze gelegenheid opnieuw naar Ottenburg afzakt. Aan alle inwoners en bezoekers wordt gevraagd om in de kleerkast van hun voorouders te duiken.


Verbroedering

Het idee ontstond toen de plaatselijke fietsclub meedeed aan de retrowedstrijd in het Waalse Lustin. Tim Bosseloo: 'We willen er vooral een ludiek event van maken. Deelnemen is veel belangrijker dan winnen. We startten op woensdagavond met een verbroedering van alle fietsliefhebbers en hun supporters en projecteren vrijdagavond 19 mei een familiefilm met een fietstintje.”

Maar wat zou een spiegeltent zijn zonder dansnamiddag met draaiorgel! Denny Olislaegers: 'We verwachten jong en oud op donderdag 25 mei voor dans, taart en koffie. En als dank aan de sponsors organiseren we op vrijdagavond 26 mei een netwerkevent om dan af te tellen naar D-day. Spreker van dienst op 26 mei is Marko Heijl, sponsorship manager bij Soudal, auteur van verschillende wielerboeken en docent sportmarketing aan de VUB.

Voor sportief en ander vermaak moet je dus in Ottenburg zijn!
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page