top of page

Regenboogpad tussen administratief centrum en bibHULDENBERG - Terwijl andere gemeenten hun regenboogzebrapad ergens verder weg op de weg schilderen, kiest Huldenberg voor hartje gemeente. Met het pad slaat het lokaal bestuur van Huldenberg voortaan de brug tussen het administratief centrum (het gemeentehuis) en de nieuwe bibliotheek op het gemeenteplein. 'Dat doen we naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT)', luidt het.


'Het kleurrijk geschilderde pad ligt op de doorgang naar de parking van sporthal De Kronkel en GBS Den Elzas, een van de drukste plekken van onze gemeente en zo een uitgelezen plek om permanent een boodschap van verdraagzaamheid in de kijker te zetten', laat Huldenberg weten. Initiatiefneemster is Julie Willems, de voorzitter van de jeugdraad. 'Het is fijn dat het bestuur hier ook meteen voor open stond en actie ondernam. Ik werk in het jeugdwerk, daar besteden we ook enorm veel aandacht aan diversiteit, iets wat vandaag de dag heel belangrijk is. Iedere jongere (maar ook oudere natuurlijk) moet zichzelf kunnen zijn. Jammer genoeg is er vandaag de dag nog altijd geweld of durven mensen niet zijn wie ze willen zijn. Ik hoop dat dit een sterk signaal is om dit als gemeente uit te stralen en er nog veel initiatieven na dit mogen volgen.”


Sterker signaal

'Huldenberg is goed om te wonen en fijn om te komen. Zo klinkt de missie/visie van Huldenberg. Ik vind dat we mogen benadrukken of een signaal geven dat Huldenberg een warme gemeente is waarin iedereen welkom is en zichzelf mag zijn. Veel gemeenten gaven hier de voorbije jaren al aandacht aan door een regenboogzebrapad te schilderen, maar Huldenberg had nog niets. Het zou fijn zijn om dit in de komende jaren door te trekken naar iedere deelgemeente, of om er zelfs op andere manieren extra aandacht aan besteden. Aan het gemeentehuis hangt wel al enkele jaren een regenboogvlag, maar we kunnen een sterker signaal geven als gemeente.'

Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de LGBTQI+ gemeenschap 17 mei uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). 'Op IDAHOT willen we als lokaal bestuur onze steun aan de LGBTQI+ gemeenschap uiten en de rechten van LGBTQI+ personen onder de aandacht brengen', klinkt het.

21 weergaven0 opmerkingen
bottom of page