top of page

Redderscursus Begijntjesbad Overijse tijdens tweede helft augustus



OVERIJSE - Van 14 augustus tot en met 27 augustus kan je een redderscursus volgen in het Begijnhof in Overijse. Ben jij gemotiveerd om een zwemuitdaging aan te gaan? Wil je nieuwe ervaringen opdoen in het water? Zoek je een afwisselende opleiding waarmee je anderen kan helpen? Dan zou je wel eens de geknipte deelnemer kunnen zijn.

Voor zo'n cursus dien je wel 17 jaar of ouder te zijn of dit jaar 17 te worden. Je leert ingrijpen bij verdrinkingsrisico's in circulatiebaden en open zwemgelegenheden overeenkomstig de bepalingen zoals vermeld in de Vlarem II wetgeving. Voorts ga je de reddings- en reanimatietechnieken snel en vlot leren toepassen. Na deze opleiding Hoger Redder, kan je het diploma Basisredder of het diploma Hoger Redder behalen.

De cursus duurt 64 uur waarvan 23 uur theorie en 41 uur praktijk en bestaat uit 6 vakken: Theorie en Praktijk Functioneren in een zwemgelegenheid (3 + 1 uur), Theorie Redding (10 uur), Praktijk Redding Basisredder (14 uur), Praktijk Redding Hoger Redder (6 uur), Theorie en Praktijk Reanimatie (6 + 14 uur) en Theorie en Praktijk EHBO (4 + 6 uur). De redderscursus in het Begijntjesbad van Overijse gaat van start op maandag 14 augustus 2023 en loopt tot en met zondag 27 augustus, telkens van 9 uur tot 19.30 uur. Je kan ook deelnemen aan een redderscursus in een ander zwembad.

25 weergaven0 opmerkingen
bottom of page