top of page

'Ratatouille' van Chiro Jezus-Eik charmeerde vooral door het onvoorziene



OVERIJSE/JEZUS-EIK - Groepsfeest bij de Chiro in Jezus-Eik en dat is sinds lang synoniem voor uitzinnige revue. Vaak gebasseerd op een hit van Disney. Afgelopen weekend was 'Ratatouille' aan de beurt.

Over Remy, de rat, die al heel zijn hele leven een grote droom droomt: sterrenchef worden. Een gekke droom voor een rat want ratten horen niet thuis in de keuken. Toch raakt Remy bevriend met Linguini, een hulpje in een sterrenrestaurant in Parijs. Samen beleven ze heel wat avonturen en maken ze verre dromen waar .... Om de rattenstory gestalte te geven begonnen de jongsten (de speelclub) met het verhaal en speelde de Keti het afsluitend stuk. Een andere vaste waarde zat dit jaar ook weer bij. De Aspi's brachten gewoontegetrouw tussendoor sketches. En niettegenstaande Ratatouille best genietbaar was, kregen we heimwee naar de groepsfeesten waarop 'Alice in Chiroland' (2017) op het menu stond. Of Harry Potter (2020) alsook het onvergetelijke 'Kulderzipken' uit 2014. Want inventiever en gevatter dan deze versie van het bekende rattenverhaal. Chiroleden komen en gaan doorheen de jaren. Je moet dus telkens met een andere, nieuwe cast aan de slag en dat is geen klein bier.


Amusement

We werden nog het meest gecharmeerd door de onvoorziene voorvalletjes; tekst vergeten of niet meer weten hoe het verder moet, struikelen over rekwisieten of verkeerd op- en afgaan of een hilarische slappe lach tussen de kookpotten. Het zorgde best voor een hoop amusement terwijl de sketches met televisieparodieën en politieke perrikelen enigzins zwakker waren dan andere jaren. 'Sorry, het zijn maar amateurspelers, horen we je al zuchten' en dat klopt, maar het verleden bewijst dat je de revues sterker kan kruiden. Toch zijn we verplicht om onze waardering uit te drukken om zoveel noeste arbeid natuurlijk. Een jeugdbeweging is geen toneelvereniging al kunnen sommige leden best hun mannetje staan. Zoveel is zeker. De sfeerschepping was puntgaaf, zo ook de kostumes en de vele rattenoren.


'Ratatouille' door Chiro Jezus-Eik, gezien op vrijdag 10 februari 2023 in GC De Bosuil, Jezus-Eik ter gelegenheid van het jaarlijks groepsfeest.

★★★☆☆

FOTO'S © Michel Van Mullem




















289 weergaven0 opmerkingen
bottom of page