top of page

Proefopstelling voor veiligere Boslaan en Rozierensesteenweg in MaleizenOVERIJSE/MALEIZEN - Vanaf 22 november wordt er in de Boslaan en de Rozierensesteenweg in Maleizen een proefopstelling getest, om de verkeersdrukte in te perken en om een veiligere fietsweg te voorzien. De proefopstelling zal 6 maanden getest worden. Na evaluatie wordt beslist of de voorgestelde aanpak behouden blijft of aangepast moet worden.

Die Rozierensesteenweg is een drukke baan tijdens de spits. Bovendien wordt de weg ook vaak als fietsroute gebruikt. 'Het werd dan ook in het Mobiliteitsplan opgenomen om deze baan aan te passen aan fietsers die er langs komen voor woon-werkverkeer', klinkt het. 'De baan maakt ook deel uit van het fietsknooppuntennetwerk, dus ook in het weekend passeren er heel wat fietsers, ook in verbinding met het meer van Overijse/Genval. Uit metingen blijk daarnaast dat ook de Boslaan vaak gebruikt wordt als sluipweg, hoewel de straat in een residentiële wijk ligt. De snelheidsbeperking die er geldt, wordt vaak genegeerd'.


Evaluatie

'Om de snelheid te minderen en een veiligere fietsomgeving te creëren, gaan we van start met een proefopstelling met onder andere fietssuggestiestroken en wegversmallingen', aldus de gemeente. De opstelling gaat in op woensdag 22 november 2023 en zal 6 maanden lopen (27 mei 2024). Na 3 maanden start een evaluatie, waarin nieuwe metingen worden gedaan en ook naar de mening van de buurtbewoners zal gepolst worden.

Na 6 maanden zal een beslissing volgen, en zal men de voorgestelde opstelling bestendigen, aangepassen of afgeschaffen.


Foto © Michel Van Mullem

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page