top of page

Petitie wil sluipverkeer uit Taymansstraat werenOVERIJSE - 'De P.I. Taymansstraat is geen steenweg' protesteren de initiatiefnemers. Want elk jaar zou er meer verkeer door de P.I. Taymansstraat rijden, en bovendien ook veel te snel. Die weg loopt naar beneden, of naar boven zo u wil en ligt er bij als een biljartlaken. Al heeft dat alles met een WK wielrennen te maken. Een fris en supernieuw wegdek nodigt helaas uit tot formule 1-gedrag ondanks de te bescheiden 'hindernissen'.

'Ook in de Kouterstraat, de Biesmuiterlaan, de Groeneweg en de Vleugstraat is er veel overlast. Bij de muziekschool en het oud gemeentehuis is de situatie onhoudbaar voor zowel bewoners, plaatselijk verkeer als voetgangers', luidt het. 'Zeker voor de kinderen is het er onveilig. Vanuit de hele wijk is het onmogelijk om veilig naar het centrum, de school of de bushalte te gaan. Dit alles is met de knip in de Korenarenstraat alleen maar erger geworden. 40-49% van het verkeer is sluipverkeer dat van de E411 richting Tervuren rijdt. Bijna de helft van het verkeer zijn dus mensen die niet in Overijse wonen en hier helemaal niet moeten zijn. Minstens 15% van het verkeer rijdt te snel. 5% van het verkeer rijdt méér dan 60 km/u.'.


Sluipverkeer

De omwonenden vragen dat de gemeente Overijse ook voor de P.I. Taymansstraat en omgeving maatregelen neemt om sluipverkeer te weren en de situatie veiliger te maken. Zo zouden er meerdere oplossingen mogelijk zijn. 'Men kan het stuk bij de muziekschool eenrichtingsverkeer maken; van de P.I. Taymansstraat en Kouterstraat een zone 30 maken; de zijstraten enkel toegankelijk maken voor plaatselijk verkeer; de weg zo inrichten dat auto’s minder snel rijden en dat fietsers en voetgangers zich veiliger kunnen verplaatsen; … We nodigen het gemeentebestuur uit om samen met ons, de lokale bewoners, uit te zoeken welke pistes het meeste effect hebben. Zo kan deze hele wijk een aangename, leefbare wijk worden terwijl nog steeds iedereen geraakt waar die wil geraken', aldus omwonenden en de bedenkers van de petitie.


Vorig jaar schreef men een evaluatie omtrent de omgeving en het verkeer neer. Via deze link kunnen belangstellenden ze nog eens bestuderen...


Foto's © Michel Van Mullem98 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page