top of page

Pater Patrick Lens benoemd als halftijds meewerkend priester in de Pastorale Zone DruivenstreekDRUIVENSTREEK - Vanaf 1 oktober 2023 gaat Patrick Lens (foto) de zoneploeg Druivenstreek halftijds versterken. Alzo kunnen de twee erepastoors Roger Ghysens en Roger Nuyts meer van hun welverdiende rust genieten.

Patrick Lens is geboren in 1963 in Antwerpen, is dominicaan en was jarenlang verantwoordelijk voor de studentenpastoraal in Brussel. Hij is theoloog en doceert in Nederland. Hij is ook actief in de spirituele begeleiding van mensen. Hij woont sinds kort bij de Dominicanen in Leuven en is daar verantwoordelijk voor de begeleiding van jonge broeders. 'Een open en hartelijke geloofsgemeenschap opbouwen in de Druivenstreek en warme vieringen houden die jong en oud aantrekken, dat blijft onze doelstelling', laat Pastoor Jan Herinckx weten.


Stapsgewijs

'Het huidige vieringenschema van eucharistie en woord- en communiedienst blijft behouden. Met de komst van een bijkomende (halftijdse) priester kunnen we stapsgewijs het takenpakket anders verdelen. De 'voorganger van dienst' krijgt de mogelijkheid om tijd en ruimte te nemen voor liturgische ontmoetingsmomenten en spirituele uitwisselingen vóór en na bijzondere vieringen. In de komende maanden zullen we verdere pastorale initiatieven uittekenen en iedereen hiervan op de hoogte houden. Daarbij blijven we rekenen op de onmisbare inzet en talenten van vele vrijwilligers'.


Pater Patrick zal voorgaan in de eucharistievieringen op zondag 1 oktober om 9u30 in de Sint-Clemenskerk Hoeilaart en om 11u in de Sint-Martinuskerk Overijse, en op zondag 15 oktober om 9u30 in de Onze-Lieve-Vrouwekerk Huldenberg.


99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page