top of page

Parochiecentrum Ter IJse staat te koopOVERIJSE - Eind 2022 werd Ter IJse aan de Stationsstraat definitief gesloten voor het verhuur van zalen, vergaderruimtes en evenementen. Intussen zoekt de kerkfabriek een koper voor het complex dat zich uitstrekt van de Stationsstraat tot aan de Nestor Rowiestraat, pal in het Overijses centrum.

'Het is voor de eigenaar (Stichting bij het Vicariaat Vlaams Brabant) en de beheerders (de VPW vzw Zalen Druivenstreek) onmogelijk geworden om ‘Ter IJse’, in zijn huidige vorm nog open te houden', klonk het toen. 'Het krimpen van onze gelovige gemeenschap, het verdwijnen de voorbije jaren van vele verenigingen in de kristelijke beweging, maar vooral het wegvallen van de inkomsten de voorbije twee jaar omwille van Corona en de nooit geziene stijging van de energiekosten hebben ‘Ter IJse’ de das omgedaan'.

De huidige bestuurders kijken op termijn uit naar een kleinere ontmoetingsplaats op mensenmaat voor de kristelijke familie van Overijse Centrum. Ter IJse staat momenteel in de aanbieding. De gemeente wacht af hoe een en ander evolueert en heeft momenteel nog geen weet van eventuele (ver)bouwaanvragen. Wordt dus vervolgd.


Foto's © Michel Van Mullem383 weergaven0 opmerkingen
bottom of page