top of page

Overlast noopt tot camerabewaking aan De LeegheidOVERIJSE - 'De laatste maanden stelde de lokale politie een aantal overlastproblemen vast in het centrum van Overijse. De gemeente wil deze problemen aanpakken en de politie in haar optreden ondersteunen', laat de gemeente weten.

Omwille van een aantal feiten van jeugdcriminaliteit, vandalisme, zwerfvuil, scheld- en vechtpartijen wordt deze week een tijdelijke camera geïnstalleerd aan De Leegheid. 'Het lokaal bestuur neemt de feiten van overlast zeer ernstig en hoopt in samenwerking met de politie deze specifieke problemen terug te dringen. Na analyse van de problematiek worden verschillende acties uitgewerkt, waaronder de plaatsing van deze tijdelijke camera van september tot december', klinkt het.

Uit gelijkaardige initiatieven in andere gemeenten is gebleken dat de plaatsing van een camera niet alleen een ontradend effect heeft, maar dat het ook nuttig kan zijn voor de onderzoeken die de politie voert. Verder wordt er ook blijvend ingezet op de samenwerking met de jeugdwelzijnswerker van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). 'Het gemeentebestuur nodigt iedereen die getuige of slachtoffer is van overlast uit om de politiediensten te contacteren'.

90 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page