top of page

Overijse2002-N-VA en CD&V Overijse willen weerom samen de beleidslijnen uitzetten

Bijgewerkt op: 23 jun. 2023OVERIJSE - Het was al een poos aan het sudderen en inderdaad Overijse2002 en N-VA Overijse trekken hand in hand naar de kiezer in 2024. 'We herbevestigden eind vorig jaar nog onze samenwerking onder de vorm van een gezamenlijke lokale politieke werking voor Overijse', klonk het donderdagavond op een persconferentie.

'Als echte lokale partij van het eerste uur kiezen we niet voor een nieuwe naam à la “Team 3090”. Wij zijn en blijven geworteld in Overijse en wij blijven trouw aan onze authentieke boodschap voor een groen, Vlaams en gastvrij Overijse. We zijn blij dat we onze rangen nu kunnen versterken door de samenwerking met CD&V Overijse, met als doel om in 2024 de grootste fractie te blijven en op die manier, sterker dan vandaag, de beleidslijnen voor Overijse te kunnen uitzetten.”, stelt Stefan Vanderlinden, Voorzitter van Overijse2002-N-VA (links op de foto).


Oppositiepartij

'Na de verkiezingen van 2018 kwam CD&V Overijse, gewrongen tussen twee grote kartels en de Franstalige partij, noodgedwongen in de oppositie. We hebben daar als enige geloofwaardige oppositiepartij de belangen van onze leden en alle Overijsenaren op standvastige en constructieve manier verdedigd. Maar CD&V Overijse blijft een beleidspartij die wil meebesturen: dat is ons DNA. Gezien het partijlandschap in Overijse, was alleen opkomen geen optie meer om dit doel te bereiken. Al snel bleek duidelijk dat OV2002-N-VA, met wie we 12 succesvolle jaren hebben samengewerkt, de beste keuze was om de doelstellingen van onze partij te realiseren.“ aldus Guido Maene, Voorzitter CD&V Overijse (rechts op de foto).

Na 6 jaar onderbreking bundelen Overijse2002-N-VA en CD&V in Overijse opnieuw de krachten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. 'Inhoudelijk lopen onze visies van gelijk. CD&V legt meer accent op het ouderenbeleid en op het sociale vlak, daar waar Overijse2002-N-VA voor Overijse een groene, Vlaamse en gastvrije toekomst voor ogen heeft. Beide partijen zijn daarom zeer complementair en zullen elkaar versterken', klonk het zowaar in koor.


118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page