top of page

Over enkele weken volgt advies Provinciale Omgevingsambtenaar over omstreden woonproject
HOEILAART - 'Als ik de wettelijke termijnen bekijk, zou er toch einde april/ begin mei 2023 een beslissing moeten volgen', antwoordt burgemeester TimVandenput (Open VLD) als we polsen naar de stand van zaken omtrent het bouwproject Biesmanslaan/Koldamstraat.

Het is immers net een jaar geleden dat de bezwaren werden ingewacht. 'De beroepsprocedure loopt bij de Provincie Vlaams-Brabant', zegt Vandenput. 'Ik heb geen zicht op de inhoudelijke zaak van de procedure , wel kan ik een beetje de tijdslijn meegeven. Op 7 maart werd een hoorzitting gehouden door de provincie. Beroepsindiener(s) en bouwheer werden uitgenodigd, ook de gemeente werd uitgenodigd maar we hebben niemand afgevaardigd. Na deze hoorzitting is het aan de Provinciale Omgevings Ambtenaar (POA) om een advies te schrijven voor de Deputatie. Van zodra dat advies beschikbaar is, is het aan de Deputatie om een beslissing te nemen. En die zou over enkele weken uit de bus kunnen komen'.


Bezwaarschriften

Projectontwikkelaar Odebrecht hield weinig rekening met wat er in de 160 bezwaarschriften stond en legde ook het advies van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke ordening naast zich neer. Dat is op zijn minst niet mals voor de aangekondigde aanpassingen. Zo waren er bezwaren tegen het grote aantal appartementen en is er ook veel te doen omtrent de aanpak van de Borreweg, de aanleg van het binnenplein enzomeer. Het is nu uitkijken richting Deputatie met het oog op een doorbraak in dit dossier.

Borreweg (Foto's Michel Van Mullem)
139 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page