top of page

Oud tramspoor Vossem wordt klimaatbestendige groene buffer na aanplant van 600 bomen en struiken


VOSSEM - Leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Vossem, de groendienst en IGO Leuven hebben 600 struiken en bomen aangeplant op het vroegere tramspoor aan de Kleine Ham. Deze actie kadert in een grondoverdracht van de sociale huisvestingsmaatschappij SWAL aan de gemeente.

Gewapend met flink wat enthousiasme, handschoenen en een schop gingen de kinderen aan de slag. Samen met de groendienst en IGO Leuven zijn ze erin geslaagd om 600 inheemse struiken en bomen te planten op deze holle weg van het oude tramspoor. Er werd bijvoorbeeld niet alleen els en haagbeuk geplant, maar ook lijsterbes, tamme kastanje, okkernoot en hazelaar. Dankzij deze mooie samenwerking ziet de toekomst van de Vossemse kinderen er weer een stukje groener uit. Want elke boom telt. Schepen van onderwijs Kristina Eyskens (CD&V) is alvast blij met dit initiatief: “We vinden het belangrijk dat schoolkinderen zien en voelen wat natuur betekent. Het brengt het verhaal van klimaat in de praktijk en brengt hen dichter bij de natuur.”


Groene buffer

Na een groot onderhoud waarbij dode en zieke bomen verwijderd zijn, was het tijd om de omgeving opnieuw te vergroenen. Op die manier wordt het vroegere tramspoor een klimaatbestendige, groene buffer tussen de verschillende wijken en de toekomstige ambachtelijke zone Keiberg-Vossem. Schepen van milieu en ruimtelijke ordening Bram Peters (Groen +): “Na de aanplant in Moorsel, is dit de laatste aanplant van dit seizoen. Komende maanden zullen we gebruiken om nieuwe aanplanten voor te bereiden voor komende winter.”

17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page