top of page

Open VLD, GROEN en Verenigd Overijse gaan hand in hand naar gemeenteraadsverkiezingen
OVERIJSE - Meerderheidspartijen Open VLD en Groen trekken in oktober 2024 met een nieuwe naam naar de kiezer. Samen met het recent opgerichte Verenigd Overijse worden ze Team 3090.

'Het team bestaat uit een diverse groep geëngageerde mensen die graag op lokaal niveau de daad bij het woord voegen', laten de heren weten. 'Als actieve vereniging hebben we roots in verschillende strekkingen. Verenigd zetten we nu onze schouders onder een Overijse waar iedere inwoner zichzelf kan zijn. Het DNA van deze lijst valt in de kernwoorden samen te vatten: geëngageerd, open, lokaal, sociaalvoelend, constructief, duurzaam en inclusief'.

De ruggengraat van de lijst wordt bij nader inzien gevormd door het kartel van Open VLD en Groen. 'Samen kunnen we mooie resultaten voorleggen na onze deelname aan de meerderheid tijdens de afgelopen legislatuur', luidt het. Die BlauwGroene samenwerking zette in heel Overijse opvallend in op de vernieuwing en verbetering van de wegen- en gebouweninfrastructuur zoals bijvoorbeeld de aanleg van duurzame wijken, groene longen, parken, speeltuinen en voet- en fietspaden. In tegenstelling tot andere gemeenten bleef Overijse gevrijwaard van wateroverlast dankzij de rioleringsprojecten, onthardingen en de extra ruimte die ze daar aan beken en rivieren gaven. Ook de stapsgewijze uitrol van het mobiliteitsplan zorgt voor veiliger verkeer. 'De dynamische ploeg beseft dat het werk nog niet af is. Team 3090 wil zich verder inzetten om Overijse sneller klimaatneutraal te maken', lezen we nog.


Lokaal

Sven Willekens: “Team 3090 denkt globaal en werkt lokaal. Op deze manier gaan we voluit voor de ontwikkeling van een welvarend en zorgzaam Overijse. Met ons maatschappelijk maatwerk zetten we de Overijsenaren op ‘1’ met plannen voor hun dorp, hun wijk en hun straat.

Peter Lombaert: “Een team dat werk maakt van veilige woonstraten waar het ook aangenaam fietsen en wandelen is, en er alles aan doet om Overijse zo snel als mogelijk sociaal klimaatneutraal te maken … daar engageer ik me graag voor!”

Met een open blik wil het BlauwGroene kartel samenwerken met alle Overijsenaren die zich politiek inzetten voor Overijse. Daaruit vloeide de uitbreiding met Verenigd Overijse, de nieuwe politieke beweging die recent het daglicht zag.

Alan Pauwels : “Verenigd Overijse ontstond als een onafhankelijke politieke beweging, los van elke nationale politieke partij. Onze focus ligt voor de volle 100% op lokale aangelegenheden. We konden ons dan ook perfect vinden in het project Team 3090 dat van Overijse een plaats wil maken waar iedere inwoner zich thuis en goed in zijn vel voelt.”

De uitdagingen voor alle gemeenten zijn gigantisch. Ook voor Overijse. 'Met zijn programma wil Team 3090 die uitdagingen aangaan. Met een open en transparant bestuur zal ze de inwoners actief betrekken bij besluitvorming en beleidsvorming. Mobiliteit, wonen, welzijn, lokale economie … Voor ieder traditioneel thema biedt Team 3090 innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van vandaag', aldus nog het team.

'Daarnaast staat Overijse echter ook voor specifieke uitdagingen: hoe gaan we om met de verstedelijkingsdruk vanuit Brussel en de wijzigende demografie, hoe bewaren we het groene karakter van de gemeente, hoe omarmen we de eigenheid van ieder gehucht …'.


Foto © Marc Baert


NOG DIT...

Pitnieuws heeft zich voorgenomen om niet elke ontvangen politieke boodschap op te nemen. Enkel de grote verschuivingen /veranderingen zullen onze aandacht krijgen. Eenieder mag evenwel steeds zijn politieke boodschap aan ons kwijt al eigenen we ons het recht toe enige selectie door te voeren want soms wordt het te druk in onze mailbox.. En wees gerust, Pitnieuws is er voor iedereen.

83 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page