top of page

Ook Beeldende Kunsten Overijse (BKO) present op Dag van de AcademiesOVERIJSE - Extra drukte op zaterdag bij BKO. De Dag van de Academies nodigde alle belangstellenden uit om de ateliers te bezoeken, kennis te maken met een bepaalde techniek of een berg ware kunst op te snuiven.

'Wie artistiek bezig is, leeft in de tegenwoordige tijd, staat in het moment en werkt in het ‘nu’. Als kunstenaar vertrek je van het heden en onderzoek je nieuwe sporen, beelden en technieken, waarbij je het toeval een kans geeft', luidde het bij deze bijzondere dag. 'Er is altijd verbinding met de actualiteit: elk kunstwerk is verbonden met of geïnspireerd door een moment. Elke uitvoering is de vrucht van maatschappelijke tendensen. Zo blijven oude beelden, muziek- of theaterstukken ook altijd nieuw'.


Verrijking

Ook een mooie: 'Bezig zijn met kunst is een cadeautje geven aan jezelf: je neemt en krijgt tijd om jezelf te ontplooien en je artistieke mogelijkheden te verkennen. Je doet jezelf persoonlijke groei en verrijking cadeau. Tegelijk geef je een geschenk aan de wereld: wat je maakt, raakt ook een snaar bij wie ernaar kijkt of luistert, het brengt hem of haar op nieuwe ideeën of zorgt voor een moment van artistieke beleving en verbinding'. Het was een lust voor het oog om zoveel kinderen aan de slag te zien. Met oeverloze concentratie en karrenvrachten goesting, met opgerolde mouwen en lippen op elkaar geperst. Soms stil, soms kletsend of zelfs wat giechelend. Maar in hun handen allerhande tekengerief en vaak ook brokken klei of zelfbedachte penselen gemaakt ook stokjes en restjes afval, papiersnippers of propjes textiel.


Fotoshoot

Ook grote mensen gingen aan de slag met olieverf en terpentijn en in het fotolokaal zag je de verbluffende resultaten van een fotoshoot die daarnet nog plaats vond.

'Overal in Vlaanderen en Brussel gooien academies hun deuren open. Zo tonen ze niet alleen wat er binnen de lokalen en ateliers bruist aan creativiteit maar ook dat hun werk ertoe doet. Het is in en via kunst dat cruciale vragen worden gesteld die de maatschappij uitdagen en evolutie mogelijk maken. Hier zijn we en we doen ertoe!', klonk het zaterdag. Overijse liet zich alvast uitgebreid langs de kunstzinnige kant bekijken en besnuffelen. Overheerlijk.


Dag van de Academies, gezien op zaterdag 11 februari 2023 bij BKO Academie Beeldende Kunsten Overijse, tel 02 687 57 37, info@bko.be, www.bkoacademie.com

★★★★☆

FOTO'S © Michel Van Mullem


227 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page