top of page

Nieuwe slimme camera onderzoekt verkeersveiligheid in Zemst
VLAAMS-BRABANT - De provincie Vlaams-Brabant plaatst een slimme camera op het kruispunt van de fietssnelweg F1 met de Heidestraat in Zemst. De camera zal één week lang het verkeer tellen om zo de verkeersveiligheid te onderzoeken.

De slimme camera registreert de auto’s, vrachtwagens, fietsers en voetgangers. Bovendien brengt hij ook in beeld of de auto’s de fietsers voorrang verlenen op dit kruispunt. Het toestel registreert het verkeer op het kruispunt van de fietssnelweg met de Heidestraat in Zemst. 'De slimme software is in staat om fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtwagens van elkaar te onderscheiden en biedt ons de anonieme data van het aantal passanten, de modal split, de rijrichting en wachttijden voor fietsers en automobilisten”, zegt Kenny Stevens, projectleider Smart Cities bij VERA.


De opstelling in Zemst is een proefproject. Als de data uit deze test nuttig en bruikbaar blijkt, zullen we dit op meerdere plaatsen in de provincie uitvoeren. Op deze manier kunnen we als provincie op een slimme en datagedreven manier aan beleidsvoering doen”, besluit Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor slimme regio en mobiliteit (ingezonden foto) op zijn beurt.

Het proefproject is een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en het autonoom provinciebedrijf VERA.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page