top of page

​Nieuwe rust- en ontmoetingsplek aan Centrum GanspoelHULDENBERG - Zopas werd de nieuwe picknick boombank aan het inclusiepad van centrum Ganspoel in Huldenberg ingehuldigd. Deze werd geïnstalleerd door de gemeente Huldenberg, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant. De bank moet dienen als nieuwe rust- en ontmoetingsplek.

Het inclusiepad van Centrum Ganspoel, een zorginstelling voor mensen met een beperking, wordt dagelijks gebruikt, zowel door hun leerlingen als door fietsers en wandelaars die er passeren. Het pad vertrekt aan Centrum Ganspoel en biedt de mogelijkheid om met de rolstoel 1,7 km heen en 1,7 km terug te wandelen. De bank is zo gemaakt dat een rolstoel er onder past. Naast 3 rolstoelen kunnen er nog minstens 7 personen op de zitbank met rugleuning plaatsnemen.De nieuwe picknickbank staat langs het inclusiepad van Centrum Ganspoel in Huldenberg.


'De bank wordt nu een plaats waar mensen met of zonder beperking kunnen rusten', zegt burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open VLD). 'Maar we willen er ook ontmoetingen stimuleren. Als passanten van het inclusiepad op de bank gaan zitten is de kans groter dat er contact wordt gelegd dan dat men elkaar al wandelend passeert.' Dieter Dierckx, directeur van buitengewoon secundair onderwijs Ganspoel, hoopt op mooie en warme verhalen bij deze ontmoetingsplek. “Een spontane, onverwachtse ontmoeting geeft een verruimende blik op de wereld en het leren kennen van een ander werkt verrijkend.' '


Samenspraak

Omdat ze ook de kwetsbare buurt Briembos opwaardeert en in samenspraak met bewoners en gebruikers werd gecreëerd, investeren we 8.712 euro in de bank', besluit Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen, onderwijs en toerisme. 'Deze picknickbank biedt duidelijk een meerwaarde voor het toerisme in de regio en het buitengewoon onderwijs van Centrum Ganspoel kan er gebruik van maken voor lesmomenten in open lucht'.


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page